News Flash:

Alianța Vestului. Un proiect important de infrastructură este crearea unei linii ferate de mare viteză, care să lege cele patru mari orașe

14 Februarie 2020
1644 Vizualizari | 0 Comentarii
tren de mare viteza 1

Ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, Lucian Nicolae Bode are astăzi o vizită de lucru în municipiul Cluj-Napoca unde se va întâlni cu primarii care în decembrie 2018 au constituit Alianța Vestului.

Pe ordinea de zi a ministrului Bode în vizita sa la Cluj se află o ședință tehnică de lucru cu reprezentanții instituțiilor avizatoare din județul Cluj, referitor la proiectul ,,Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca- Oradea- Episcopia Bihor”, ca prim pas, pe care trenurile să circule nu cu super-viteză, ci măcar cu ”viteză normală”, cum a declarat primarul Oradiei, Ilie Bolojan, citat de rfi.ro.

Alianța Vestului și-a propus să dezvolte în comun o serie de proiecte importante ce ţin de infrastructura celor patru mari oraşe. Printre cele mai importante sunt proiectele Autostrada Transilvania (Brașov-Borș), Autostrada ViaCarpathia, Autostrada Timișoara-Belgrad, dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză între cele patru orașe, dezvoltarea unei rețele de transport public intra- și interregional, respectiv creșterea mobilității ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren/ tramvai/ troleibuz/ autobuz electric/ sau chiar metrou.

Alianța propune și un pachet de facilități oferite agenților economici, susținerea parteneriatelor între universități, mediul de afaceri și administrația publică locală. De asemenea, AVE dorește să sprijine construirea Spitalelor Regionale de Urgență Cluj și Timișoara.

Alianța a fost formată în urmă cu mai bine de un an, în data de 8 decembrie 2018, de primarii PNL din Arad, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1580 (s) | 22 queries | Mysql time :0.063068 (s)