Alimentul din România care va fi protejat de Uniunea Europeană. Puțini știau de calitățile lui. Despre ce aliment este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Există un aliment din România care va fi protejat de Uniunea Europeană. Puțini știau de calitățile lui. Astfel, Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a denumirii Cașcaval de Săveni în registrul indicațiilor geografice protejate (IGP).

”Se caracterizează printr-o perioadă lungă de maturare (60 de zile), în urma căreia consistența sa devine onctuoasă și omogenă, iar culoarea mai pronunțată. Gustul său, ușor amărui, se caracterizează prin nuanțe de nucă. Condițiile climatice locale, favorabile dezvoltării pășunilor naturale bogate în floră diversă, contribuie la calitatea laptelui utilizat pentru producția de Cașcaval de Săveni”, arată reprezentanții CE, potrivit Mediafax.

Cașcavalul de Săveni se alătură astfel altor 1.609 produse alimentare deja protejate de UE, dintre care 64 sunt reprezentate de specialități tradiționale garantate din România.

Conform Comisiei Europene, indicațiile geografice permit consumatorilor să aibă încredere și să distingă produsele de calitate, ajutând astfel producătorii în vinderea lor.

Ce produse se mai regăsesc pe lista alimentelor protejate de UE

Pe lista alimentelor protejate de UE se mai regăsesc Magiunul de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Telemeaua de Ibănești, Novacul afumat din Ţara Bârsei, Scrumbia de Dunăre afumată,  Cârnați de Pleșcoi, Telemeaua de Sibiu…..etc.

Cel mai cunoscut dintre produsele protejate de UE, probabil, Salamul de Sibiu, pe pagina Minnisterului Agriculturii sunt disponibile producătorii care sunt acreditați să producă renuitul salam.

coral