Alimentul pe care poți să-l consumi chiar și după expirare. Mulți dintre noi atunci când vedem data expirată a unui aliment îl aruncăm imediat. Nu procedăm chiar bine, întrucât unele alimente pot fi cosumate și după expirare.

Ce alimente poți să consumi chiar dacă data de expirare este depășită

Există o serie întreagă de alimente ce pot fi consumate chiar și după data expirării. Asta nu înseamnă să facem abuz, să insistăm să mâncăm ceea ce nu mai arată bine sau chiar miroase urât.

Românii fac o greșeală mare când vine vorba de cumpărat mâncare. Cumpără mâncare în exces, apoi o aruncă. Astfel,  cei care fac risipă, trebuie să știe că există o serie de alimente care pot fi consumate  după ce termenul de valabilitate a expirat.

Alimentele expirate pot aduce o indigestie

Oamenii de știință au depistat o serie de alimente care pot fi consumate și după ce termenul de valabilitate a fost depășit. Aceste tipuri de alimente nu pot face rău organismului uman, decât cel mult o nesuferită de indigestie.

Unele dintre alimentele aflate pe lista celor ce pot fi consumate după expirarea datei de valabilitate sunt pastele făinoase, pâinea sau biscuiţii. De asemenea, în cazul alimentelor lactate, producătorii nu recomandă să depăşim data trecută pe ambalaj, cu excepția brânzeturilor naturale. În plus, carnea şi produsele ce au în compoziție ouă sunt, de asemenea, toxice dacă le consumăm după data de expirare.

Lista alimentelor ce pot fi consumate după data expirării:

Cartofii – dacă într-un sac de cartofi sunt câţiva stricați, aruncaţi cartofii moi, iar pe cei sănătoşi îi putem consuma, scrie stiridinlume.ro. Atenţie, însă, la petele verzi de pe cartofi. Astea sunt dăunătoare pentru organismul uman şi vă puteţi alege cu o indigestie neplăcută dacă le consumaţi.

Brânzeturile naturale – aşa cum s-a spus mai sus, acestea intră în această categorie. Specialiştii susțin că nu sunt dăunătoare pentru organism. Ţinute peste termen se va observa că se formează un strat de mucegai. Acesta poate fi îndepărtat, iar brânza rămasă nu va avea miros neplăcut.

Mezelurile, pe lista alimentelor ce pot fi consuate după ce au expirat

Mezelurile –produsele de acest fel conţin foarte multă sare şi conservanţi, astfel că pot rezista mai mult decât arată data de expirare a produselor. Astfel, chiar dacă data de expirare este depășită de câteva zile, se pot consuma fără probleme.

Salata – în cazul în care este ţinută la rece, salata poate fi consumată fără a creea vreo problemă organismului.  Salata poate fi consumată dacă a expirat de câteva zile, iar dacă a trecut o săptămână aceasta poate fi folosită la ciorbe sau supe. coral