Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, un critic al actualului lider Ludovic Orban, urmărește cu atenție anunțarea candidaturilor pentru viitoarea conducere la nivel național a PNL. Alin Tișe a confirmat pentru Cluj24 că va candida pentru o funcție în cadrul Congresului.

Totodată, acesta a făcut referire la o gașcă de aplaudaci care l-ar înconjura pe Ludovic Orban în speranța menținerii pe funcții de frunte în partid, dar care, puși în fața oamenilor, la vot direct, se ascund.

”Sunt singurul și primul din țară care am spus că partidul are nevoie de o altă viziune, bazată pe criterii de performanță.

Ce îmi doresc este ca în sfârșit oamenii performanți să fie cei care decid în partid, nu o gașcă care le aprobă toate deciziile celor incompetenți. Este vorba și despre perfornață.

Nu poți fi credibil în fața țării dacă la tine în județ nu ești credibil. Acum, cei care sunt mai aplaudaci sunt cei mai buni, iar dacă îi pui în fața oamenilor, vezi că oamenii au alte opțiuni.

Cum se explică faptul că în 2 luni am pierdut 20% față de locale, la ultimele alegeri, când era vorba despre vot politic? Eram aceiași oameni la Cluj. Îmi doresc o conducere care să nu tragă în jos organizațiile locale. Să lase locul oamenilor competenți, că are partidul suficient de mulți”, a declarat Alin Tișe pentru Cluj24.

Într-un comentariu făcut pentru postul Digi24, Cristian Tudor Popescu afirma că în spațiul public este vizibilă o întărâtare în cadrul PNL de parcă mâine ar fi Congresul național.

”Nu este nicio întărâtare, sunt doar oameni care nu știu să spună stop, e un fel de boală din capul celor care conduc o perioadă, care cred că fără ei partidul nu poate supraviețui. Ei sunt întărâtați, dar pe mine nu mă impresionează aceste atitudini, pentru că pe lângă grupul de aplaudaci tot cei cu valoare politică vor câștiga.

E firesc ca cei pe care îi pui în funcții călduțe să te aplaude, dar ei fug la urmă de candidatură în fața oamenilor. Aceste poziții nu sunt moștenite de la mama și tata. A trecut vremea combinațiilor pentru că oamenii nu mai au răbdare, nu mai vor oameni combinagii.

Mai mult, se vorbește foarte puțin despre performanță politică. Eu consider că viitorul lider trebuie să fie cel mai bine votat de către români, nu să mă sune toată ziua să mă întrebe dacă m-am trezit bine azi dimineață sau nu. PNL are la ora actuală 15 oameni foarte buni capabili să conducă partidul. Astăzi din păcate avem câte unul care se consideră bun la 3 ministere, dar nu a câștigat la vot direct nicio luptă electorală.

Dacă vom continua tot așa, în 2024 PNL-ul va fi un partid mărunțel, o balama pentru alții, cum a fost mai demult PNL, când trebuia să știe să facă combinații. Erau ba cu PSD ba cu alții, dar e drept că toți aveau funcții”, a adăugat Alin Tișe. coral