Alina Bica nu se va intoarce in Romania si va cere azil politic in alt stat, a declarat avocata acesteia. Fosta ei colega de celula si prietena, Elena Udrea, s-a intors in Romania in urma cu cateva zile, alaturi de fetita ei.

Avocata Laura Vicol sustine ca Alina Bica, fosta sefa a DIICOT, nu se va intoarce in Romania, dupa exemplul Elenei Udrea, ci va cere azil politic intr-o alta tara pe care a refuzat sa o precizeze in acest moment.

Alina Bica este determinata sa nu se mai intoarca in tara dupa ce a fost batuta cu bestialitate intr-o parcare, inainte de a pleca spre Costa Rica, iar acesta este motivul pentru care se teme sa se intoarca, a declarat Laura Vicol la Antena 3.

„Nu se va intoarce cu siguranta in Romania, bataia pe care a primit-o cu bestialitate a fost principalul motiv care a facut-o sa renunte definitiv si, sincera sa fiu, incerc din rasputeri sa o conving ca aici este locul ei. Cu siguranta spun eu ca adevarul va iesi la iveala si in acest dosar care se va rejudeca in faza de apel” a spus avocata.

Alina Bica a inceput demersuri judiciare potrivit Conventiei de la Geneva, privind drepturile refugiatilor, a mai spus Laura Vicol. Ea a renuntat la statutul de refugiat in Costa Rica, a explicat avocata, doar pentru o noua etapa judiciara.

„Informatia din Costa Rica a fost prezentata trunchiat pentru ca cererea de renuntare la acel statut cuprinde practic doua parti, pe de o parte renuntarea si pe de alta parte demersuri judiciare incepute conform Conventiei de la Geneva pe care evident ca nu le putem face publice. In momentul in care va putea vorbi despre ele, i s-a interzis cu desavarsire sa vorbim, de aia eu m-am si mirat sincera sa fiu ca a aparut acea informatie din Costa Rica referitoare la cererea de retragere, de renuntare”, a mai spus Laura Vicol.

coral