Alina Chivulescu a avut sansa de a fi omul potrivit, la momentul potrivit. Fara a avea studii in domeniu, ea a mers la un casting, l-a luat, si abia apoi s-a apucat sa invete temeinic actoria.

Alina Chivulescu este cunoscuta publicului din seriale TV, filme si piese de teatru.

Debutul in cinematografie l-a facut la indemnul unei doamne care, desi nu activa in domeniu, a sesizat potentialul ei artistic.

„Cu Dan Pita am lucrat primele mele filme, nu eram nici macar studenta. Am avut sansa asta sa joc cu Stefan Iordache si, alta sansa, sa fie examene exact in perioada aceea. Asa s-au legat toate. Jur ca nu am facut eforturi uriase. La casting am ajuns printr-o doamna de la machiaj, de la televiziunea Tele 7 abc, sotia unui regizor faimos. Pur si simplu m-a vazut, mi-a zis: «Trebuie sa incerci meseria asta!»”, a povestit, pentru Libertatea, Alina Chivulescu.

Dupa ce si-a facut debutul ca actrita, Alina Chivulescu a vrut sa aiba o diploma care sa ii ateste studiile in domeniu.

“A fost un colaj din Eliade, filmul se numea «Eu sunt Adam», a fost foarte frumos. Dupa aceea a urmat examenul la facultate si s-au legat ceva mai multe lucruri. Am inceput putin invers, dar a fost foarte bine.

Atunci, locurile la actorie erau putine, 4-8 locuri maximum, si automat viata, sistemul, regimul ala iti faceau oarecum loc, pentru ca astia eram. Acum mi se pare halucinant cat de greu trebuie sa fie pentru copiii astia care termina Teatrul, atat de multi… Sigur ca sunt mai multe teatre, sunt mai multe productii cinematografice, dar competitia este crancena.

Am avut sansa sa fiu la clasa domnului Mircea Albulescu, care facea foarte mult film, a inteles foarte bine, am avut si niste colegi foarte misto, a fost o perioada frumoasa”, ne-a mai povestit actrita.

 

coral