Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, ca PSD va depune un amendament prin care alocatiile copiilor sa fie dublate.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, ca PSD va depune un amendament la legea bugetului de stat pe anul 2020 prin care alocatiile copiilor sa fie dublate.

Ciolacu este de parere ca PNL nu va avea o reactie negativa la solicitarea PSD, fiindca si ei au avut aceeasi dorinta anul trecut, adica au vrut dublarea alocatiilor copiilor.
„Deja am hotarat sa venim cu o lege sau un amendament prin care se dubleaza alocatiile copiilor, deoarece anul trecut l-a facut si PNL, si nu cred ca au ceva impotriva sa faca acelasi lucru si anul acesta. PSD considera ca, in prezent, alocatiile copiilor sunt prea mici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Parlamentarii au votat, la inceputul lui februarie, cresterea alocatiilor pentru copii in 2019 de la 84 la 150 de lei, dupa un amendament depus de deputatul PNL Robert Sighiartau. Majorarea alocatiei de la 84 la 150 de lei, iar pentru copiii cu varste intre 0-2 ani de la 200 la 300 de lei, a intrat in vigoare la 1 martie 2019.

coral