Încă 10 locuri de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) funcționează din această săptămână în județul Cluj, la două unități medicale din Cluj-Napoca și Turda.

Capacitatea de terapie intensivă a ajuns la 85 de locuri în județul Cluj, după ce au devenit funcționale 5 locuri ATI la spitalul municipal din Turda și altele 5 la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a declarat pentru EBS Radio prefectul Mircea Abrudean.

În perioada următoare vor intra în funcțiune și alte paturi ATI la Clinica Medicală 1, respectiv la Spitalul de Copii, iar capacitatea de terapie intensivă va trece de 100 de locuri. Un număr de 72 de pacienți sunt internați în acest moment în secții ATI din spitalele clujene.

Capacitatea ATI, atât de la Spitalul de Boli Infecțioase, cât și din alte spitale COVID, a fost solicitată la maximum în ultima perioadă în județ, fiind necesar sprijinul Unității de Primiri Urgențe pentru a trata pacienți în formă critică, sau chiar transferul în alte județe.

Săptămâna trecută au fost create 6 noi locuri la Clinica Medicală 1 din cadrul Spitalului Județean de Urgență și altele 13 urmează să devină disponibile. De asemenea, alte 4 locuri vor fi create la Pediatrie 1, capacitatea de locuri urmând să ajungă la 102 locuri.

În prezent, locuri de terapie intensivă există la Spitalele de Boli Infecțioase, Recuperare, Boli Pulmonare, Clujana, Medicală 1, Spitalul Militar și Spitalele Municipale din Dej și Turda.

coral