În aceste zile se lucrează la asfaltarea unor noi străzi la Viișoara și Urca parte a unui proiect european.

Zilele trecute a fost așternut asfaltul pe alte două străzi din localitatea Viișoara. Este vorba de strada Câmpului și strada Pe Baltă. Toamna trecută au fost pregătite trotuarele și rigolele pe străzile respective, iar zilele acestea a fost turnat și covorul asfaltic.

Acum la Urca se lucrează pe Măsura 7.2, mai exact la ultimele străzi din acest „pachet”, lucrări abandonate de DRDP Cluj, dar reluate și definitivate de Florea Grup.

„Iată că astăzi după 7 ani suntem pe punctul de-a finaliza o investiție pe Măsura 7.2, în valoare de 1 milion de euro, modernizare străzi în comuna Viișoara respectiv localitatea Urca. Suntem pe ultima sută de metri pentru că astăzi firma care a câștigat licitația toarnă ultimii metri de asfalt aici la Urca. Cu toate că lucrarea trebuia să fie finalizată acum 3 ani, de firma Consiliului Județean Cluj…așteptăm cu nerăbdare ghidurile de finanțare pentru perioada 2021-2027 pentru că numai așa putem să accesăm fonduri și să modernizăm comuna” este de părere primarul Ioan Roman, citati de Turdanews.net

Prin programul Anghel Saligny s-a depus un proiect de modernizare străzi în localitățile Viișoara și Urca în lungime de 6,2 km. de 20 milioane lei, care a trecut de prima etapă de evaluare.

De asemenea este în derulare un proiect destinat pistelor de bicicliști. Aici din păcate sumele puse la dispoziție nu trebuie să depășească 324.000 de euro, ceea ce ajunge pe o lungime de 4 km. piste care se vor realiza în intravilanul comunei Viișoara.

„Au mai rămas 4 km. de străzi în comuna Viișoara, aceștia vor fi realizați cu fonduri europene. Dacă am finaliza și aceste proiecte comuna Viișoara ar fi asfaltată în proporție de 98%. Este un ideal al nostru și sperăm să-l ducem la îndeplinire. Nu este ușor, dar suntem siguri că este realizabil” mai spune edilul.

coral