Asociația Pro Infrastructură a informat că pe Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor, constructorii se confruntă cu o alunecare masivă de teren la km 11+300. În zonă există numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori, spun cei de la asociație.

„Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense.

Filmarea din dronă cu tot versantul plecat la plimbare.

„Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus.

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului”, mai arată Asociația Pro Infrastructură

coral