În urma ninsorilor abundente și a ploilor din ultimele săptămâni, în mai multe comune din județul Cluj s-au creat pagube în curțile oamenilor, dar mai afectate au fost drumurile din localități. 

Alunecări de teren la Tureni și Ceanu Mic

În urma ploilor și a topirii zăpezii s-a infiltrat în sol o cantitate foarte mare de apă, cauzând în Ceanu-Mic, comuna Tureni, pagube foarte mari. În Tureni s-a creat o alunecare de teren ce se extinde pe o duprafață de aproximatic 25 de hectare, acest lucru punând în pericol vatra satului Ceanu-Mic. 

Pentru a rezolva problema cât mai repede, este necesară expertiza zonei de alunecare pentru a aplica soluția cât mai optimă de stabilizare a versantului.

Alte pagube serioase, create de vremea capricioasă, s-au constatat și în comuna Baciu. În Baciu există un drum afectat de îngheț, în zona căruia se acumulează mari cantități de apă, creându-se alunecări de teren. 

În comunele Vad și Mica, câteva anexe ale gospodăriilor unor locuitori au fost distruse de ploile din ultima vreme, iar drumurile au devenit impracticabile pe alocuri din cauza degradării acestora. 

Alunecările de teren sunt în vizorul autorităților

Se vor trimite echipe de expertiză în zonele de alunecare și se vor aplica măsuri de siguranță temporare până se vor găsi măsuri de siguranță definitive. De asemenea este necesar să fie executate în regim de urgență, lucrări de întreținere privind degradările majore ale sistemului rutier. 

coral