News Flash:

Amenda de 5000 de lei pentru parintii unui elev de la Colegiul National George Cosbuc, care isi batea si injura colegii

10 Iulie 2017
8531 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8745 RON (0.0000)
USD: 4.0209 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Parintii unui elev bataus de la Colegiul National George Cosbuc au fost santionati in instanta

Magistratii clujeni i-au sanctionat la sfarsitul saptamanii pe Alin Banceu si Daiana Gligan, parintii unui copil agresiv din clasa pregatitoare de la Colegiul National George Cosbuc, cu suma de 5.000 lei, ca daune morale pentru agresarea colegilor.

Parintii unei intregi grupe pregatitoare din Colegiul National George Cosbuc i-au chemat anul trecut in judecata, chiar in data de 1 iunie, pe reprezentantii scolii, ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai Directiei de Protectie a Copilului, dupa ce au incercat in zadar sa obtina mutarea copilului agresiv din scoala, pentru violentele fizice, psihice si verbale pe care acesta le-a exercitat asupra colegilor in mod repetat, arata Muzica Instantelor.

Recent, deputatul Viorica Chereches, fost direct al Spitalului din Baia Mare a atras atentia in Parlament, prin intermediu unei declaratii politice, asupra escaladarii fenomenului de agresiune din scoli si ca fenomenul ameninta sa produca daune ireversibile asupra psihicului celor mici.

"Vreau sa trag un semnal de alarma asupra violentei de tip bullying. In intreaga Europa violenta de acest tip,  pentru ca este o forma de violenta, a devenit parte din realitatea zilnica pentru multi copii, iar Romania este pe primul loc pe continent  in ceea ce priveste hartuirea in unitatile de invatamant". Cititi aici declaratia integrala a doameni deputat din publicatia JurnalMM.

Alin Banceu este un fost fotbalist si director al clubului de fotbal U Cluj si membru in conducerea unei firme de constructii de top din Cluj.

In afara de mutarea copilului in alta clasa si daune morale in vaoare de 10.000 de lei, parintii au cerut prin instanta de judecata consiliere psihologica pentru agresor, dar si pentru victime,

Parintii au acuzat conducerea scolii pentru faptul ca au tolerat inexplicabil purtarea copilului agresiv, fara a informa institutiile responsabile, desi acesta avea o purtare obscena si agresiva nu doar fata de colegi, cat si fata de educatori.

"ati dovedit un profund si real comportament iresponsabil, neasumat, ignorant, lipsit de competenta, etica si deontologie, lipsa de reactie, sprijin si implicare, lipsa unor masuri coerente, transparente, comunicate invatatoarei sau comitetului de parinti, tratarea cu superficialitate si indiferenta a tuturor sesizarilor formulate de invatatoarea .....si a parintilor, omisiunea de a informa institutiile publice abilitate in materie privind actele de violenta, neluarea niciunei decizii la nivelul Comisiei de violenta, neparcurgerea procedurii generale de interventie in situatiile de violenta prevazuta in Anexa nr, 3 din OMEN nr. 5115/2014, lipsa oricarui temei de drept al accesului ingaduit unui tert in cadrul ..... - fictivul psiholog neacreditat ....., neconsultarea si neinformarea parintilor elevilor grupei ..... cu privire la prezenta unor persoane straine la activitatile derulate la grupa si monitorizarea din afara a acestora",se arata in chemarea in judecata.

Acuzatiile sunt de-a dreptul halucinante la adresa copilului

 

"in privinta (1.) actelor de violenta fizica si verbala exercitate asupra tuturor copiilor cursanti ai ..., (2.) haosului si disconfortului vadit, (3.) imposibilitatii sustinerii orelor de curs, (3,) traumelor fizice si psihice, (4.) vatamarilor corporale cauzate elevilor ..... si atestate conform centratelor medico-legale depuse de parinti in atentia directiunii, (5.) limbajului decadent si_obscen, (6.) abundenta injuriilor si amenintarilor, aceasta enumerare avand doar un caracter exemplificativ, nefiind limitativa si/ sau exhaustiva,toate aceste acte fiind savarsite de elevul ....., asupra si in prezenta invatatoarei ....., profesoarei de limba engleza, profesorului de educatie fizica si sport de natura a impieta efectiv derularea procesului de invatamant, afectand asigurarea conditiilor optime de desfasurare a actului educational, in cadrul grupei pregatitoare indrumate de invatatoarea .....,in conditiile in care ati fost informat in timp util asupra tuturor acestor inconveniente majore"

sesizarile agresiunilor, care au culminat cu izbirea unui coleg cu capul de siba au fost expediate n repetate randuri conducerii scolii, de catre parintii si profesori.

"(a.) sesizarile invatatoarei in cuprinsul carora solicita si implora sprijin, solutii efective, implicare, acte datand din .....2015- caracterizarea elevului .....,.2015 - ora de consiliere cu parintii elevului ....., .....2015- relatarea unui incident in cursul orei de ..... la clasa ....., .....- comportamentul elevului ..... in perioada .....2015....2016, (b.) sesizarea tuturor parintilor elevilor grupei .... din .... prin care se solicita masuri efective si interventia directa, (c.) sesizarea tuturor parintilor elevilor grupei .... din .... in atentia Directiei Generale de asistenta sociala si protectie a copilului ...., in baza Legii nr. 272/2004, (d.) sesizarea tuturor parintilor elevilor grupei .... din ....in atentia Inspectoratului Scolar Judetean .... in baza Legii nr. 272/2004, (e.) sesizarea parintelui .... din .... privind vatamarea corporala a fiului ...., atestata cu certificatul medico-legal nr. ....din ....2016 emis de IML ...., produsa de elevul ....., prin izbirea lui .... cu capul de soba de teracota din sala de clasa, agresiune desfasurata in prezenta tuturor elevilor grupei ....., a psihopedagogului scolii si a numitei ....., (f.) memoriul parintelui .... din .... privind vatamarea corporala a fiului ...., atestata cu certificatul medico-legal nr. ....din ....2016 emis de IML ...., fiind acordate 14-16 zile de ingrijiri medicale ce au necesitat interventie chirurgicala si spitalizare,desi ati participat in cadrul Sedintei cu parintii din ....2016,al carei scop unic a fost acela al dezbaterii urgente a derapajelor de comportament deviant ale elevului ..... in cadrul ....., pe fondul vatamarii corporale a elevului .... din ....2016, identificarii solutiilor reale care sa securizeze integritatea afectiva si fizica a elevilor .....,semnand Procesul-verbal al sedintei, in calitate de Director, prilej cu care fiecare parinte prezent a exemplificat consistent si detaliat actele de violenta savarsite de elevul" ......

Parintii au mai acuzat scoala de lipsa de actiune, desi se angajase ca va transfera elevu in alta clasa si va solicita sprijinul Consiliului Local si Jandarmeriei pentru supravgherea acestuia.

Solutia pe scurt: Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor cu privire la prejudiciul suferit de cadrele didactice. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului I.S. J. C., invocat de acesta. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratilor B. A. si G. D., invocata de acestia. Admite in parte cererea de chemare in judecata formulata de reclamantii A. L. prin reprezentanti A. M. M. si A. C., C. I. A. prin reprezentant C. G., G. M. M. prin reprezentanti G. S. E. si G. S., H. A. R. prin reprezentanti H. S. V. si H. D. C., I. A. M. prin reprezentant I. C., K. A. prin reprezentant K. G., M. E. M. prin reprezentanti M. C. SI M. O., M. A. prin reprezentanti M. R. I. si M. C., O. R. M. prin reprezentanti O. A. O. si O. F. C., P. A. A., prin reprezentanti P. G. S. si P. C., U. R. M. prin reprezentanti S. N. si U. I. C. , T. L. prin reprezentanti T. M. si T. A. N., U. A. prin reprezentanti U. I. A. M. SI P. L. C., in contradictoriu cu paratii I. S. J. C., C. N. G. C., D. G. A. S. P. C. C., B. A. si G. D., avand ca obiect actiune in raspundere civila delictuala. Obliga paratii B. A. si G. D., in solidar, la plata catre reclamanti a sumei de 5000 lei cu titlu de daune morale. Respinge cererea de chemare in judecata in ceea ce priveste prejudiciul suferit de cadrele didactice ca fiind formulata de persoane fara calitate procesuala activa. Respinge cererea reclamantilor cu privire la transferul minorului G.A. B. intr-o alta clasa ca fiind ramasa fara obiect. Respinge in rest cererea de chemare in judecata ca fiind neintemeiata. Respinge cererea reclamantilor de restituirea a taxei judiciare de timbru ca fiind neintemeiata. Obliga paratii A. B. si G. D. la plata catre reclamanti a cheltuielilor de judecata in cuantum de 300 lei, reprezentand onorariu avocat partial. Cu drept de a formula apel in termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii, ce se va depune la Judecatoria Cluj-Napoca. Pronuntata in sedinta publica azi, 07.07.2017.

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

amenda parinti sanctionati violente colegiul national george cosbuc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1820 (s) | 22 queries | Mysql time :0.045893 (s)