News Flash:

Amendat cu 6000 de lei pentru ca transporta in conditii improprii 1200 de kilograme de carne de porc

30 Aprilie 2013
1295 Vizualizari | 0 Comentarii
Un sofer a fost amendat in Capusu Mare dupa ce a fost prins ca transporta in conditii improprii 1200 de kilograme de carne de porc. Aceasta in cadrul unei actiuni a politistilor si specialisti din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Cluj.

Transportul de carne de porc a fost oprit cu ocazia unui filtru rutier instituit pe DN 1 E60 in localitatea clujeana Capusu Mare. In urma controlului efectuat de oamenii legii, s-a constatat ca soferul  transporta 12 carcase de porc pe podeaua autoutilitarei, fara a respecta conditiile legale de manipulare a produselor din carne. Norbert B. a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 6.000 lei, iar medicii D.S.V.S.A. Cluj au dispus ridicarea in vederea confiscarii a cantitatii de aproximativ 1.200 de kilograme de carne de porc, ce urmeaza sa fie distrusa printr-o unitate specializata.

De asemenea, s-au facut verificari si la o societate comerciala din Turda, unde politistii au constatat nereguli in ceea ce priveste normele de igiena alimentara. Societatea comerciala a fost amendata cu 2.000 lei pentru incalcarea prevederilor HG 984/2005.

In total, in cadrul actiunii politistilor au fost verificate 405 masini destinate transportului de animale si produse din carne, fiind instituite 15 filtre. In plus, au fost efectuate controale in 12 piete, 7 targuri si la 45 magazine care comercializeaza animale sacrificate si subproduse din carne, pentru verificarea legalitatii functionarii acestora, identificarea persoanelor care valorifica ilegal animale si pentru depistarea carnii provenite din sacrificari ilegale. Au fost aplicate 129 sanctiuni contraventionale si au fost confiscate bunuri in valoare de 12.500 de lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

sofer amendat transporta conditii improprii cluj carne porc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011865 (s)