Vânzătorii din piețe s-ar putea alege cu amenzi de până la 15.000 de lei dacă nu se vor conforma unei reguli. Iată ce trebuie să fie scris pe eticheta fiecărui produs comercializat la tarabă, fie că este vorba despre un sac de cartofi cu greutatea de 20 de kilograme sau despre o simplă legătură de pătrunjel.

Ce regulă trebuie să respecte vânzătorii din piețe

Potrivit legii, vânzătorii din piețe trebuie să aibă câte o etichetă la fiecare produs. Pe aceasta trebuie să existe, pe lângă denumirea produsului și prețul acestuia, și locul de origine, data și ora recoltării. Altfel, comercianții de fructe și legume riscă să plătească amenzi de până la 15.000 de lei. Inspectorii Direcției Agricole vor face verificări în piețele din România până la data de 2 iulie.

“Eticheta trebuie să fie pe locul de comercializare, pe lădița din care se comercializează și se vinde. Dacă, să spunem că a provenit și a cumpărat extracomunitar, e obligat să pună pe etichetă țara din extracomunitar”, a explicat Virgil Țânțaș, directorul Direcției pentru Agricultură Maramureș.

 

coral