Poliţia Locală din Capitală a dat amenzi de peste 34.000 de lei deţinătorilor de animale de companie care nu respectă obligaţiile legale. O femeie din Sectorul 3 a primit o amendă de 5000 de lei pentru că nu şi-a microcipat animalul de companie.

„Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat activităţile de verificare a respectării de către iubitorii de animale de companie a obligaţiilor legale ce le revin cu privire la microciparea şi sterilizarea acestora. Deţinătoarea unui câine de rasă comună care locuieşte la curte, în sectorul 3 din Capitală a fost sancţionată contravenţional de poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. cu amendă de 5.000 de lei pentru că nu şi-a microcipat animalul de companie, aşa cum prevede legea. Aceasta creşte un câine de rasă comună pe care nu l-a microcipat, nu l-a înregistrat în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân şi nu i-a făcut nici carnet de sănătate”; transmite Primaria Generală a Capitalei.

Aceste nereguli – obligaţii prevăzute de OUG 155/2001 în sarcina deţinătorilor de animale de companie – au fost constatate, prima dată, de poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. la mijlocul lunii martie, în cadrul unor acţiuni de informare cu privire la îndatoririle legale ce revin posesorilor de câini şi pisici.

„Atunci, deţinătoarea patrupedului a fost sancţionată contravenţional cu avertisment şi i s-a pus în vedere ca, într-un termen rezonabil, să intre în legalitate. Zilele trecute, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au revenit pentru verificări şi au constatat că niciuna dintre obligaţiile legale nu fusese îndeplinită. În aceste condiţii, pentru încălcarea art. 8 alin. 4 din Ordonanţa de Urgenţă 155/2001, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, se menţionează în comunicat.

În primele patru luni ale acestui an, poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul DGPLCMB au sancţionat contravenţional peste 120 de deţinători de animale de companie care nu au respectat obligaţiile legale din domeniul protecţiei animalelor, valoarea amenzilor fiind de 34.300 de lei.

„Amintim că, proprietarii sau deţinătorii de câini, persoane fizice sau persoane juridice, au obligaţia identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează au amendă de la 5.000 la 10.000 de lei”, se arată în finalul comunicatului.

 

coral