Primăria Chinteni a decis sancționarea celor care nu respecta indicațiile de a nu produce incendii de vegetație sau de a nu aprinde materialele rămase în urma lucrărilor de construcție, în contextul pandemiei de Coronavirus.

”Stimați locuitori,
Dată fiind perioada încărcată pe care o traversăm, datorată situației de urgență instituite la nivelul întregii țări, care îi implică peste măsură pe reprezentanții ISU, dorim să vă atragem atenția asupra consecințelor pe care le puteți suporta ca urmare a incendierii vegetației uscate, a deșeurilor de orice fel sau a materialelor rezultate din construcții.
Astfel de acțiuni SUNT TOTAL INTERZISE!
În următoarea perioadă, vom face tot posibilul să identificăm persoanele care nu respectă prevederile legale, iar pe baza dovezilor existente în acest sens, vom întocmi procese-verbale de sancționare a persoanelor vinovate, chiar și în lipsă, urmând ca acestor persoane să le fie transmise procesele-verbale, ulterior, prin poștă, cu confirmare de primire.
Vă rugăm să fiți responsabili, protejând astfel, nu doar mediul înconjurător, dar și pe cei angrenați în misiuni de o importanță vitală, în contextul epidemiologic actual.
Tot pe linia protecției mediului, vă informăm că, în scurt timp, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, se va amplasa, în imediata vecinătate a Capelei din localitatea Chinteni, o stație de monitorizare a calității aerului, această acțiune fiind o componentă a unui proiect finanțat din fonduri europene.”, arată primarul comunei Chinteni, Magdalena Lucia Suciu.

coral