În clipa în care a fost declarată starea de urgență în România și toată lumea a fost nevoită să stea acasă, parcă simpțeam nevoia să facem ceva, nou, vechi nu conta dar ceva care să ne readucă zambetul pe buze.

S-a optat foarte mult să jucăm jocuri online, cu sigurană toată lumea a ales varianta asta, având în vedere situația actuala nu prea aveai ce să faci în perioada respectivă, și, ne-am adus aminte de vremurile când eram copii când jucam Counter-Strike 1.6, mai nou și Counter Strike GO, așa că am închiriat un server cs 1.6 de la o firmă specializată care oferă servicii de gazduire jocuri.

Totul a decurs foarte ușor și rapid, am intrat pe site-ul firmei am plasat comanda, am achitat-o, și am și primit datele de la server imediat pe mail, cu nerabdare si eu si echipa care deja o stabilisem am intrat pe server, toti eram in extaz de fericire, am jucat ore intregi vechiul joc Counter-Strike 1.6 care si la ora actuala este jucat de milioane de jucatori dar am ales sa jucam si CSGO care are o grafica mult mai îmbunătățită.

Și la ora actuala chiar dacă a trecut atatea luni de zile, tinem serverul de cs online, intrăm seara mai jucam cate un meci să ne mai înveselim, și pot să zic că este super mișto!

Am ales să închiriem un server cs 1.6 și server csgo, pur și simplu firma iți oferă absolut tot deagata. Panou de control unde poți administra serverul, date ftp dacă vrei să iți pui și niste pluginuri. Anumite persoane au ales servere dedicate, care normal sunt mult mai puternice dar dacă nu ai cunoștințele necesare să iți administrezi serverul și să iți faci din serverul dedicat un host de jocuri atunci mergi pe varianta simpla, cum am optat și noi.

Daca închiriezi un server dedicat vei avea posibilitatea de a creea mult mai multe servere de gaming și să le hostezi pe serverul dedicat închiriat, care se poate închiria tot de la firma unde și noi am închiriat serverul de cs și csgo dar trebuie ținut cont de faptul că trebuie să ai cunoștințe bune în linux pentru administrarea serverului dedicat.

Firma care ofera servicii de găzduire jocuri este HZONE SRL, iar site-ul lor de unde poți comanda și tu servere de host jocuri este hzone.ro, care din ce am observat detine un datacenter, al lor, cu echipamente super performante și în Romania, ca este foarte important ca firma de unde cumperi servicii dedicate sau de gazduire jocuri sa fie în România altfel, șansele sunt foarte mari șă nu poți juca pe server din cauza lagului foarte mare.

Optați la firme care dețin serverele în Romania pentru evitarea oricarei probleme cu jocul.

Spor la joc!

 

  coral