Caz tragic in Braila, acolo unde Ana-Maria Paduraru, o tanara de numai 19 ani care abia nascuse, a murit. Tanara se intorsese la Spitalul Judetean din Braila, unde s-a intors cu dureri. Medicii i-au spus ca are discopatie si au trimis-o acasa, acolo unde si-a gasit sfarsitul. Din primele informatii se pare ca femeia avea de fapt septicimie.

O tanara de 19 ani din Braila a murit la cateva zile dupa ce a fost externata

Tanara a nascut in urma cu trei saptamani si a revenit la spital vinerea trecuta, deoarece avea dureri abdominale. Medicii au consultat-o si au trimis-o acasa. Ei au sustinut ca aceasta ar fi avut discopatie. La sfarsitul saptamanii trecute, femeia a fost dusa in stare grava la acelasi spital, dar cateva ore mai tarziu a murit.

Cauza initiala a mortii, potrivit medicilor, a fost meningita. Parintii au cerut insa o autopsie si asa au aflat ca Ana Maria a murit din cauza faptului ca, la nastere, in urma cu o luna, medicii nu au indepartat intreaga placenta. Astfel, tanara mamica a murit dn cauza septicimiei.

Ancheta deschisa in cazul din Braila

In urma acestui caz, comisia a anuntat ca nu se poate autosesiza, din cauza procedurilor, intrucat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca la comisia de malpraxi nu a fost depusa nicio plangere, astfel incat nu pot incepe ancheta.

Politia, insa, a inceput cercetarile sub coordonarea unui procuror si a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa. „A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa, este o cercetare in rem sub coordonarea unui procuror”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Braila, Laura Belciugan, pentru Mediafax.

coral