News Flash:

Analiză Bloomberg: Lipsă de produse în Țările Occidentale, în special de bere

20 Iunie 2022
341 Vizualizari | 0 Comentarii
Occidentul se confrunta cu o lipsa acuta de bere

Situaţia se datorează perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, menţionează agenţia de ştiri Bloomberg într-un articol publicat sâmbătă seara. În ţările occidentale, în această vară există o lipsă acută pentru de o serie de produse, în special, bere, floricele de porumb, ceapă şi salam. 

„În ultimele luni, multe alimente ocazionale au devenit extraordinar de scumpe sau greu de găsit, cum ar fi salata verde în Australia, ceapa şi salamul în Japonia şi chiar berea îmbuteliată în Germania, forţând companiile să caute alternative pentru a satisface cererile clienţilor”.

„De obicei, problema nu este lipsa produselor, ci mai mult este legată de întreruperile apărute pe lanţul global de aprovizionare. Este un vârtej de factori, de la vremea rea şi la pandemie, la tensiuni geopolitice şi la o revenire a cererii”. În Germania există un deficit de recipiente de sticlă, tot din cauza conflictului din Ucraina, care furnizează sticlă.

„Lipsa floricelelor din SUA a devenit, de asemenea, o sursă de îngrijorare pentru cinefili. <...> Fermierii  trec de la porumb la culturi mai profitabile”, se spune în articol. În Australia, un lanţ de fast-food a înlocuit salata în burgeri cu varză, iar în Marea Britanie, McDonald's a fost nevoită să limiteze utilizarea roşiilor din cauza costurilor ridicate pentru încălzirea serelor.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034654 (s)