Update: O anchetă epidemiologică a fost demarată la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, unde 20 de persoane, asimptomatice, au fost confirmate cu noul coronavirus. Printre persoanele infectate se numără două asistente medicale şi un psiholog.

Prefectura Cluj a anunţat, luni, că la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca a fost declanşată o anchetă epidemiogică de către DSP, după ce, în urma unei testări a pacienţilor şi a personalului medical, s-au descoperit 20 de persoane pozitive.

„La Institutul Oncologic Cluj-Napoca s-au testat, în total, 947 persoane până în prezent. S-au descoperit 20 de pozitivi asimptomatici, dintre care 3 cadre medicale, fiind vorba despre două asistente medicale şi psihologul. Trebuie menţionat că toate kiturile de testare utilizate pentru aceste teste au fost achiziţionate din sponsorizări. Este în curs anchetă epidemiologică sub coordonarea DSP Cluj”, a arătat prefectul Mircea Abrudan, potrivit Mediafax.

Costurile kiturilor de testare se ridică la aproximativ 150.000 de lei. Toate persoanele infectate au fost izolate.

 

Stire inițială: În urma testării a aproape 1000 de persoane la Institutul Oncologic Cluj-Napoca, un număr de 17 pacienți, două asistente și psihologul institiției au fost confirmați cu COVID-19.

”La Institutul Oncologic s-au testat in total 947 persoane până în prezent. S-au descoperit 20 de pozitivi asimptomatici, dintre care 3 cadre medicale (2 asistente medicale și psihologul).”, a transmis prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Trebuie mentionat că toate kiturile de testare utilizate pentru aceste teste au fost achiziționate din sponsorizări. Un kit de testare costă 150 de lei.

Este în curs la Institut anchetă epidemiogica sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică.

  coral