Ai auzit frecvent despre Android și probabil l-ai ales atunci când ți-ai achiziționat un dispozitiv mobil? Acesta este unul dintre cele mai comune subiecte când este vorba de sisteme de operare pentru device-uri. Dar până la urmă, ce este mai exact și prin ce se remarcă? De ce este avantajos să îl alegi, în detrimentul concurenței?

Android se remarcă prin numeroase caracteristici care fac viața utilizatorilor mult mai ușoară. Acest lucru se poate observa la majoritatea aplicațiilor care sunt adaptate pentru acest sistem de operare, inclusiv când este vorba de jocuri de noroc.

Află mai multe despre Android în continuarea articolului, dar și care sunt principalele atuuri față de competitorul său principal, IOS.

Scurtă istorie a sistemului de operare Android

Sistemul de operare Android a fost inițial creat de compania Android Inc în anul 2003, cu scopul inițial de a fi un OS pentru aparate digitale. Nu mult mai târziu, în anul 2004, business-ul a început să își schimbe direcția, orientându-se spre crearea de soft pentru telefoanele smart. Compania a fost cumpărată oficial de Google.Inc în 2005, pentru mai mult de 50 milioane de dolari.

Google a făcut acest pas pentru a folosi sistemul de operare Android pe toate dispozitivele sale mobile cu touchscreen, dar și pentru a pune bazele unei expansiuni inegalabile. Un prim pas pe care l-a făcut a fost ca tot în 2005, echipa Android de la Google să își bazeze proiectul pe Linux, începând astfel să facă schimbări majore ale sistemului.

Pe data de 5 Noiembrie 2007, a fost anunțată una dintre cele mai de succes și de impact alianțe, un fel de sindicat între mai multe companii importante ale lumii tehnologice, printre care:

●      Intel Corporation

●      Motorola Inc.

●      NVIDIA Corporation

●      LG Electronics

●      Samsung Electronics

●      T-Mobile (Deutsche Telekom)

Prin acest parteneriat, sistemul de operare a fost promovat ca o sursă gratuită pentru folosirea sa de către aplicații ce aparțin unor părți terțe, pentru dezvoltarea și îmbunătățirea sa unilaterală. Această perioadă plină de schimbări majore stă la baza succesului pe care îl are Android, lucru care se vede inclusiv în statistici. Conform acestora, în 2012 sistemul de operare a fost cotat ca fiind cel mai popular din întreaga lume. În plus, peste 75% dintre dispozitivele folosite mondial au pe ele sistem Android.

Avantajele sistemului de operare Android, față de IOS

După cum se vede inclusiv pe pagina oficială Android, compania are o agendă plină care conduce către menținerea sa pe succesul incomparabil în tehnologie, pe nișa sa axată pe dispozitive mobile tip telefon și tabletă. “Rivalul” său principal este sistemul de operare IOS care este creat de Apple, pentru dispozitivele lansate de acest brand.

Conform observațiilor din partea utilizatorilor, dar și printr-o comparație analitică, Android se remarcă prin câteva caracteristici mult mai avantajoase, precum:

●      Android oferă utilizatorilor libertatea de a se organiza mai bine, prin diverse funcții extra, printre care poziționarea aplicațiilor mai folosite în locuri mai accesibile. În plus, pe Android ai posibilitatea să îți “ascunzi” diverse app-uri pe care le folosești foarte rar în diverse foldere.

●      Sistemul IOS este disponibil doar pe dispozitive Apple, în timp ce Android este întâlnit pe device-uri de la o gamă vastă de companii.

●      Widgets-urile (app-urile de homescreen – vreme, ceas, alarme etc.) oferite de Android sunt mai diverse și utile, spre deosebire de cele de pe Apple.

●      Pe un dispozitiv cu Android ai split screen mode, adică poți să împarți ecranul pentru a folosi și pentru a avea acces la mai multe aplicații simultan.

Utilizatorii au remarcat și alte diferențe ale dispozitivelor care suportă cele două tipuri de sisteme de operare, dar care nu sunt direct legate de capacitățile de software. Device-urile cu Android sunt apreciate, astfel, și pentru că:

●      Se pot încărca prin orice USB Type-C, fiind ușor să găsești un încărcător.

●      Au încorporate jack-uri de 3.5mm pentru căști, ceea ce înseamnă că ai libertatea să alegi dintr-o gamă vastă de produse audio.

●      Prețul dispozitivelor variază mult și astfel, ele devin accesibile din punct de vedere financiar, pentru cam orice fel de client, indiferent de bugetul pe care-l poate aloca.

●      Deseori, dispozitivele suportă și o memorie suplimentară, sub formă de card de memorie.

Fiecare sistem de operare are plusuri și minusuri, iar cel mai important este să te informezi suficient de mult înainte de a alege unul, pentru a vedea dacă este potrivit nevoilor și preferințelor tale.

 

 

coral