Angajați din Venezuela sunt pe cale să cucerească Ardealul: Ciprian Voinescu, proprietarul unei firme de recrutări, specializat în angajarea în România a forței de muncă exclusiv din Venezuela, deține deja contracte cu hoteluri, restaurante, firme de construcții și companii de transport din Ardeal. Acesta susține că venezuelenii se adaptează în România mult mai ușor decât asiaticii, nu fug de la locul de muncă, sunt amatori de mâncare autohtonă, învață rapid limba și vor să se stabilească în țară pentru totdeauna, notează profit.ro

Voinescu a adus în ultimul an și jumătate, prin firma Torzburg SRL, mai mult de 100 de persoane din Venezuela care să muncească în țară.

În jur de 20 de venezueleni au ajuns la hotelul Aro Palace din Brașov, 10 la Grand Hotel Italia din Cluj, plus alți 20 la diverse restaurante din centrul Brașovului. 

„Suntem în proces să mai aducem încă 20 de venezueleni în hoteluri", a spus Voinescu.

De asemenea, acesta este pregătit să aducă alți 60 de angajați pentru domenii precum construcții sau transport (șoferi TIR).

Salariile primite de venezuelenii care lucrează în construcții încep de la 600 de dolari, în timp ce un angajat în turism în România câștigă de la 400 de dolari pe lună. Angajatorul le asigură costul zborului spre România (700-900 de euro), cazarea și trei mese pe zi. 

Torzburg SRL a fost înființată în iunie 2019, cu sediul în Brașov. 

Firma este administrată de către Scutaru Elena Izabela, iar obiectul de activitate este reprezentat de activitati ale agentiilor de plasare a fortei de muncă. Aceasta include listarea locurilor de munca vacante si recomandarea sau plasarea solicitantilor pentru o slujba, in situatia in care persoanele recomandate sau plasate in munca nu sunt angajati ai agentiilor de ocupare a fortei de munca:

-activitati de investigare, selectie si plasare a fortei de munca, inclusiv activitati de cautare si plasare de personal executiv.

-activitati ale agentiilor si birourilor de casting, cum ar fi agentiile artistice.

-activitati ale agentiilor on-line pentru plasarea fortei de munca.

Sursa coral