Un protest pașnic al tuturor celor implicați în domeniul HoReCa a avut loc astăzi în Cluj-Napoca, în contextul în care acest sector economic este grav afectat de restricțiile impuse de Guvern pentru a reduce infectarea cu COVID-19. De la debutul pandemiei până acum această industrie a fost închisă și redeschisă de șase ori. În Cluj-Napoca, picătura care a umplut paharul nemulțumirilor a fost ultima redeschidere care a avut loc săptămâna trecută, dar după doar trei zile, localurile au fost închise din nou. În Cluj-Napoca situația este cu atât mai dramatică cu cât municipiul este unul dintre orașele cu cea mai mare rată de infectare din țară.

Astăzi, între orele 12.00 – 12.30, angajații restaurantelor și barurilor din Cluj-Napoca au ieșit în fața localurilor cu pancarte pe care erau afișate mesaje precum: „HoReCa – capăt de drum!”, „HoReCa – Speranța interzisă”, „HoReCa – Fără întoarcere” sau „HoReCa – 1 an de restricții, zero despăgubiri”.

Cei implicați în această industrie spun că HoReCa ar trebui să fie decuplată de la rata de incidență de 3 la mia de locuitori, mai ales că până la această dată nu există studii desfășurate în România care să ateste că restaurantele, care respectă în totalitate toate normele sanitare, sunt factori de risc în răspândirea virusului SARS-COV 2.

coral