Angelica Manole, fosta angajată a croitoriei Tanex din Vălenii de Munte, care a protestat public împotriva reducerii salariilor în timpul pandemiei, a câștigat procesul intentat conducerii fabricii de confecții pentru branduri de lux.

Potrivit deciziei Tribunalului Prahova, Angelica Manole a fost concediată abuziv și trebuie să primească salariul aferent perioadei în care s-a luptat în justiție pentru drepturile sale, de aproape un an și jumătate!

În luna aprilie a anului trecut, Ionela Angelica Manole și-a postat pe Facebook ”fluturașul” cu ”lichidarea” de 23 de lei, notează observatorulph.ro.

Gestul său a fost urmat de presiunile din partea conducerii fabricii de a-și retrage public acuzațiile, apoi a fost concediată.

După ce cazul a intrat în atenția presei, societatea la care a lucrat nu doar că i-a dat acesteia diferența de bani, dar s-a și oferit să o reangajeze.

„De luni până vineri și o dată la două sâmbete, cu program redus, e drept, din cauza pandemiei. Însă noi ne-am făcut treaba. Toate aveam copii de crescut acasă, familii. Și-au bătut joc de mine, de noi. Eu am avut curajul să fac publică treaba asta și m-au dat afară. Dar cum puteam trăi o lună cu 23 de lei? Ulterior, am primit prin curier o invitație în vederea unei reangajări ca muncitor necalificat.
Evident, am refuzat, doar nu era să mă întorc și să fiu iarăși batjocura lor. Un avocat s-a oferit să mă ajute gratuit să dau fabrica în judecată. mult timp m-am chinuit, cu doi copii, fiindcă am fost dată afară abuziv. Am fost ajutată de români care au donat bani pentru ca eu să îmi pot întreține familia” a spus Angelica Manole, potrivit observatorulph.ro.

Angelica Manole face parte dintr-un ONG care militează pentru drepturile femeilor nedreptățite la locul de muncă.

coral