News Flash:

Angelo Scola, Arhiepiscopul de Milano, a primit titlul de DHC al UBB

5 Iunie 2013
1302 Vizualizari | 0 Comentarii
Angelo Scola
Arhiepiscopul de Milano, cardinalul Angelo Scola, rector al Universitatii Pontificale Laterane din Roma, a primit astazi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, pentru "opera sa originala, de o valoare teologica unica".

Rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", Ioan Aurel Pop, a declarat in Aula Magna in cadrul ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa cardinalului Angelo Scola, ca acesta este un "spirit de elita al bisericii romane, un mare ganditor pe taramul antropologiei teologice". "Celebram, astazi o mare sarbatoare a spiritului, va aflati alaturi de noi pentru cinstirea umanismului, invataturii si educatiei. Sunteti un spirit de elita al bisericii romane, un conducator de scoli teologice, un mare ganditor pe taramul antropologiei teologice. Sunteti foarte aproape cu sufletul de Biserica Greco-Catolica romana, care pastreaza ritul bizantin", a spus Pop.

La randul sau, Arhiepiscopul de Milano, cardinalul Angelo Scola, a vorbit in discursul sau despre "adevar si libertate" si legatura cu Sfanta Treime. "Constiinta este locul de intalnire dintre adevar si libertate. Cuvintele lui Isus, «veti cunoaste adevarul si adevarul va va face liberi», continua sa circule dupa 2.000 de ani. Capacitatea lui Isus de a interactiona cu fiecare om este faptul ca El se adreseaza inimii, vrea sa stabileasca legaturile care se stabilesc intre adevar si libertate. Traditia autentica a afirmat cat de vie este relatia dintre Sfanta Treime si viata noastra de zi cu zi, schimbul de iubire deschide spatiul catre o comunicare a adevarului si libertatii. Legatura dintre Trinitate si adevar si libertate ilumineaza si viata sociala, intr-o societate plurala ca a noastra, este o contributie pe care crestinii sunt chemati sa o ofere tuturor cetatenilor", a spus Scola.

Noul Doctor Honoris Causa a mentionat ca este apropiat de Romania prin legaturi academice si a spus despre Cluj ca este un oras "nobil si distins".

Distinctia UBB a fost oferita Arhiepiscopului de Milano la propunerea Facultatilor de Teologie Greco-Catolica si de Teologie Romano-Catolica din cadrul universitatii cujene.

La ceremonia de acordare a titlului de DHC au mai participat, printre altii, mitropolitul ortodox al Clujului, IPS Andrei Andreicut, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu, inalti prelati ai bisericii romano-catolice, consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

babes-bolyai aula magna biserica greco-catolica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2327 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012753 (s)