Asociaţia Prietenii Bibliotecii Judeţene Cluj în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean, organizează în perioada 17-18 octombrie, manifestarea „Animează-ţi imaginaţia cu FlipaClip.”

Evenimentul este unul de programare şi tehnologie și este organizat în cadrul iniţiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Filiala Grigorescu a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” va fi gazda acestei acțiuni la care vor participa elevii din clasele a II-a A şi a IV-a C de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Participanţii vor avea un prim contact cu un limbaj de programare cu ajutorul căruia îşi vor dezvolta creativitatea şi capacitatea de lucru în echipă. Mai mult, vor începe să conştientizeze că în spatele jocurilor şi a tehnologiei pe care le consumă, respectiv aplicaţii şi jocuri pe tabletă, telefon sau laptop, există o lume ce poate fi înţeleasă, controlată şi programată.

Evenimentul este finanţat cu ajutorul iniţiativei Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/ susţinută la nivel european de compania de software SAP. În România, iniţiativa Meet and Code este coordonată de Asociaţia Techsoup.

coral