Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteorologica pentru intervalul 14 – 16 ianuarie. Sunt vizate mai multe fenomene, intensificarea vantului, ninsori, precipitatii mixte… In urma acestora sunt favorizate depunerile de polei.

Intervalul 14 ianuarie, ora 14:00 – 16 ianuarie, ora 20:00

In majoritatea regiunilor, local si temporar vor fi intensificari ale vantului, in general cu viteze la rafala de 45…55 km/h accentuand senzatia de rece, iar izolat si trecator, in special in Transilvania si Moldova, zapada va fi spulberata. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), indeosebi in regiunile sudice si centrale, rafalele vor atinge pe arii restranse 60…65 km/h.
In vestul, nordul si centrul tarii temporar vor fi precipitatii in general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare, iar in cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) in zonele joase de relief, cu precadere din vest si nord-vest, vor fi precipitatii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

COD GALBEN perioada 16 ianuarie, ora 14:00 – 16 ianuarie, ora 20:00

In toata zona de munte vantul va prezenta intensificari, in general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense in noaptea de marti spre miercuri (15/16 ianuarie), in special in Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali, unde local se vor acumula cantitati de 10…15/mp.

Temporar pe creste vantul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la inceputul intervalului in Carpatii Meridionali, apoi si in restul masivelor, viscolind si troienind zapada si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

coral