Meteorologii anunţă vreme frumoasă pentru primele zile de toamnă, în unele zone din ţară fiind aşteptate temperaturi de până la 36 de grade. Chiar dacă, spre mijlocul săptămânii viitoare, valorile vor începe să scadă uşor, vremea va fi în continuare caldă în ţară şi în Capitală.

În prima zi de toamnă, duminică, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea şi numai izolat, după-amiaza şi seara, în zona de munte, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, informează meteorologii.

„Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral şi 34 de grade, local, în vestul şi sudul ţării, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade în Dealurile de Vest”, se arată în informarea ANM.

În Bucureşti, tot duminică, este aşteptată vreme caldă, cu cer senin şi cu vânt slab. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

În cursul zilei de luni, în ţară va fi cald în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară în regiunile sudice. Cerul va fi variabil şi doar izolat, în zona de munte, după-amiaza şi seara vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral şi 35 de grade în zonele de câmpie, mai ales din sudul ţării, iar cele minime se vor situa între 8 grade şi 22 de grade, arată meteorologii.

„La Bucureşti: Vremea se va menţine călduroasă, caniculară la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade”, arată meteorologii.

Şi marţi, în majoritatea ţării vremea se va menţine călduroasă, local caniculară la amiază în sudul şi sud-estul ţării.

„În restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, local în est, nord-vest şi în zona de munte şi pe arii mai restrânse în centru, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, posibil, grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 36 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei şi cele mai ridicate în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor situa între 10 şi 22 de grade”, precizează sursa citată.

În Bucureşti, marţi va fi vreme caldă, chiar caniculară la orele amiezii, cu temperaturi de până la 35 de grade.

„Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sudice, unde se va menţine, local, călduroasă. Cerul va avea înnorări în nord-vestul, centrul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice.

În rest, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei. Temperaturile minime se vor situa între 9 şi 22 de grade”, anunţă meteorologii pentru ziua de miercuri.

În Bucureşti, tot miercuri, temperaturile maxime vor fi în scădere, însă vremea se anunţă tot caldă.

Totodată, pentru intervalul 5-8 septembrie, meteorologii anunţă vreme uşor mai caldă decât în mod normal la această dată, mai ales în regiunile sudice. Local şi temporar, vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice.

Pentru acelaşi interval, ANM anunţă, în Bucureşti, vreme caldă şi, trecător, condiţii de ploaie. coral