După multă muncă, perseverență și iubire pentru folclor, Ansamblul “Cununa Apusenilor” din Gilău, a câștigat concursul de dansuri folclorice de la Zakopane, din Polonia, la secțiunea artistică. Artiștii de muzică populară din Cluj au fost singurii din România prezenți la concurs. Aceștia s-au duelat cu alte 11 grupuri folclorice din 8 țări.

“Cu mare bucurie vă anunțăm că premiul 1 al festivalului de Tradiții și Obiceiuri din Zakopane-Polonia vine la Gilău. Am câștigat premiul 1 dintre 11 ansambluri participante! Printre lacrimi de bucurie și muuuultă fericire………suntem tare MÂNDRI!!!Din Polonia, vă îmbrățișăm cu drag, Ansamblul folcloric „Cununa Apusenilor” Gilău-ROMÂNIA”, au transmis membrii Ansamblului.

Primarul comunei Gilău, Gelu Topan, a ținut să îi felicite pe artiștii clujeni, “voi sunteți cei mai buni”.

“ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ REPREZINȚI CU CINSTE ROMÂNIA! Îi felicit pe toți membrii ansamblului și pe părinții lor; sunt plin de recunoștință față de instructorii Nicoleta și Ciprian Mureșan, respectiv față de Marcela Cîmpan, directorul Casei de cultură “Dumitru Sopon”. Voi sunteți cei mai buni! De asemenea, mulțumiri consulului României în Polonia, Ignat Timar, care a fost alături permanent de trupa noastră. Gilăul știe să păstreze tradițiile românești și să le prezinte lumii întregi într-un mod excepțional, plin de har și de talent”, a transmis Gelu Topan pe contul său de Facebook.

 

coral