News Flash:

Șantierul Autostrăzii A3, pustiu. Unde este constructorul?

27 Octombrie 2020
824 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada a3

Constructorul autostrăzii Transilvania pe loctul cuprins între Câmpia Turzii și Chețani pare să fi intrat în hibernare.

Lucrările stagnează, utilajele stau în „amorțire” iar muncitorii sunt ca inexistenți.

Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și C.Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă!

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, după deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea. 

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.

„Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă.

Solicităm CNAIR de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului” afirmă cei de la Pro Infrastructură.

Vedeți filmarea aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni și Chețani: 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

autostrada a3 santier lot chetani campia turzii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1632 (s) | 33 queries | Mysql time :0.068150 (s)