Situația din țara noastră este din ce în ce mai dificilă. Numărul de persoane care se îmbolnăvesc este mai mare de la o zi la alta și spitalele sunt pline de pacienți în stare gravă. Ilfovul se numără printre județele cu cea mai mare rată de incidență, motiv pentru care autoritățile au decis să închidă toate școlile.

Școli închise în Iflov

Toate școlile din Ilfov se închid începând de luni, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Autoritățile au luat această decizie după ce rata de incidență în Ilfov a ajuns la 15,48 cazuri la mia de locuitori. Astfel, pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice, s-a dispus această măsură.

Mai mult, situația este cu atât mai dificilă în anumite zone. Conform autorităților, în județ sunt localități unde rata infectărilor a trecut de 20 la mie. Inițial, DSP a făcut o recomandare în sensul închiderii școlilor, iar ISJ a fost de acord, motiv pentru care toate unitățile școlare au fost informate.

Lucrurile nu stau mai bine nici în Capitală. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit, luni, într-o şedinţă extraordinară, online, în urma căreia au stabilit suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică pentru 9 unităţi şcolare.

Per total, rata de incidență în Ilfov este mai mare de 15, o statistică alarmantă. Lucrurile sunt mult mai dificile în unele localități. De exemplu, în Corbeanca, incidența este este de 21,75 la mie, în timp ce în Domnești, o altă localitate cu incidență ridicată, aceasta e de 19,05 la mie, motiv pentru care au fost stabilite măsuri suplimentare.

Mai multe școli cer să fie închise

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri din partea unităţilor de învăţământ pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică. Pentru că situația este din ce în ce mai dificilă în Capitală, atât părinții și elevii, cât și cadrele medicale își doresc să treacă la școala online pentru o perioadă.

Ministrul Educației a precizat încă dinaintea începerii noului an școlar că vrea ca elevii să rămână cât mai mult în regim fizic, dar situația nu permite așa ceva. Școlile nu se mai închid după rata de 6 la mie, dar fiecare școală poate solicita când dorește trecerea la online, dacă situația impune asta.

coral