Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București urmează să anunțe o decizie în ceea ce privește implementarea unor noi măsuri în Capitală, pentru a reduce răspândirea virusului Covid-19.

Autoritățile au în plan implementarea unor noi măsuri restrictive, după ce numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut dramatic în ultima perioadă. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să anunțe regula care va deveni obligatorie pentru toată lumea.

Comitetul pentru Situații de Urgență București urmează să decidă dacă masca de protecție va deveni obligatorie în spațiile publice din Capitală, în contextul creșterii numărului de cazuri cu SARS-CoV-2.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a explicat că reprezentanții Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București se gândesc la măsuri ce ar putea stopa creșterea numărului de cazuri de covid.

Oficialii au în plan impunerea măștii de protecție în spațiile publice, mai precis, în proximitatea unităților de învățământ.

” Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala.

Şedinţa va fi marţi sau miercuri.”, a transmis Alin Stoica.

Această decizie de reintroducere a obligativității măștii de protecție a venit în urma depășirii pragului de incidență a cazurilor.

Mai mult decât atât, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la COVID-19.

”Din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri în ultima lună, a trebuit să creştem şi numărul de paturi dedicate pacienţilor cu COVID, astfel încât acum două treimi din paturi sunt pentru pacienţi COVID şi o treime pentru pacienţii non-COVID.

Din aceste paturi dedicate pacienţilor COVID, 70% dintre ele sunt ocupate în acest moment.

Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr fără comorbidităţi care vine la spital târziu.

Cam la 7-8 zile de la debutul bolii testat sau netestat, oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie.

De aceea, toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate – cele 70%, iar Secţia de terapie intensivă, din păcate, este din nou plină şi este plină de aproape o lună constant, astfel încât pentru ceilalţi pacienţi care agravează pe secţie suntem nevoiţi să cerem ajutor pentru transfer în alte spitale.”

, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş”din Bucureşti, Simin Aysel Florescu. coral