News Flash:

Anunţul făcut de Registrul Auto Român pe care trebuie să-l cunoască toţi şoferii: Ce pot face de luni posesorii de maşini nu a mai fost posibil niciodată în România

17 Iulie 2022
429 Vizualizari | 0 Comentarii
Anunt RAR

De luni, 18 iulie 2022, Registrul Auto Român implementează serviciul „CIV prin curier”. Astfel, persoanele care solicită eliberarea Cărţii de Identitate a Vehiculului vor putea opta pentru expedierea acesteia la o anumită adresă specificată, prin intermediul unui serviciu de curierat rapid. 

„Mai exact, când veniţi cu autovehiculul la RAR, după identificare şi verificare, puteţi pleca fără să mai aşteptaţi eliberarea actului (CIV). Îl veţi primi prin curier, dacă solicitaţi acest lucru, în maximum 3 zile lucrătoare, termen care poate fi prelungit doar în situaţia excepţională în care emiterea CIV este condiţionată de răspunsul altor entităţi externe. RAR NU taxează acest serviciu. Veţi plăti doar taxa de curierat la primirea documentelor“, spune Alina Niţă, Director General RAR.

Clienţii vor putea menţiona pe cererea de activitate pe care o completează la sediul RAR faptul că doresc primirea CIV prin curier şi vor scana cu un telefon mobil un cod QR care permite accesarea directă a linkului pentru înregistrarea solicitării.

Aceste facilităţi vor fi disponibile la intrarea în fiecare reprezentanţă RAR din ţară.

Rămâne în vigoare şi opţiunea de ridicare personală a Cărţii de Identitate a Vehiculului, direct de la ghişeul reprezentanţei teritoriale unde a fost efectuată activitatea.

Acest nou serviciu a fost conceput în special în beneficiul clienţilor care nu au domiciliul în oraşele reşedinţă de judeţ, unde sunt situate de regulă reprezentanţele RAR, şi care astfel au de parcurs distanţe mai mari pentru revenire. De asemenea, prin acest demers se decongestionează şi zona de aşteptare pentru clienţi, apreciază instituţia.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031700 (s)