Piața muncii din întreaga lume se află într-o continuă schimbare. Marile companii ale lumii dau tonul și încurajează munca remote în continuare. Prin urmare, toți angajații din companiile tech ale lumii pot spera la această posibilitate.

Gigantul tech Facebook a decis de curând să își lase în continuare angajații să lucreze de acasă.

Nimeni nu aștepta la o astfel de decizie

Facebook surprinde cu această decizie, în contextul în care campania de vaccinare din Statele Unite ale Americii este la un nivel destul de avansat, ceea ce ar putea sugera faptul că managerii marilor companii ar fi putut forța revenirea în birouri.

Nu s-a întâmplat, însă așa. Facebook nu își va chema angajații fizic la muncă, cel puțin până la finele acestui an.

Cel mai probabil, decizia vine pe fondul temerilor legate de cel de-al patrulea val pandemic, la care unii experți se așteaptă să vină în toamnă.

Conform unui anunț oficial al companiei tech, managerii Facebook din echipa de conducere au luat decizia de a amâna revenirea angajaților la birou, pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus, în special de cazuri înregistrate cu varianta Delta Covid-19.

„Având în vedere datele recente privind sănătatea care arată cazuri crescând de Covid bazate pe varianta delta, echipele noastre din SUA nu vor fi obligate să se întoarcă la birou decât în ​​ianuarie 2022”, au anunțat reprezentanții gigantului tehnologic.

Compania spusese la începutul acestei veri că intenționează să redeschidă birourile sale din Statele Unite ale Americii cu o capacitate de 50%, până în luna septembrie. Se pare că, din cauza evoluției nefavorabile a pandemiei de coronavirus, planurile gigantului tech au fost date complet peste cap.

La începutul anului 2020, Facebook a fost una dintre primele companii din domeniul tech ce a decis să permită angajaților să muncească de la distanță, pe măsură ce pandemia căpăta proporții tot mai mari. coral