News Flash:

Anunt important de la Guvern. Ce salarii scad incepand de joi

31 Ianuarie 2018
2254 Vizualizari | 0 Comentarii
BZC Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.9219 RON (0.0000)
USD: 4.1823 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Lia Olguta Vasilescu

Anunt important de la Guvern. Ministrul Muncii a anuntat ce salarii vor scadea de la 1 februarie. 
Reactia Olgutei Vasilescu vine dupa ce presedintele Iohannis a criticat guvernantii ca nu si-au respectat promisiunea de a majora toate salariile.

Olguta Vasilescu spunea ca vor fi aproximativ 3% dintre bugetari care vor avea salariile scazute incepand de la 1 februarie. Cea mai afectata categorie ar fi Politia, care ar avea sa piarda intre 200 si 700 de lei.

Video AICI 

Afacerea pentru care statul da pana la 4 milioane euro nerambursabili. Ce conditii trebuie sa indeplinesti

Solicitantii de fonduri europene pot primi prin Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 pana la patru milioane de euro pe proiect prin masura II.2 " Investitii productive in acvacultura", potrivit anuntului publicat de Directia Generala de Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM.

Apelul privind depunerea de cereri de finantare este deschis din 19 ianuarie si va fi activ pana pe 20 martie 2018, potrivit Agerpres.

Conform anuntului, alocarea financiara totala pentru acest apel este de 241,39 milioane de lei, echivalentul a 51,89 milioane de euro, din care pentru Investitii Teritoriale Integrate (ITI) sunt disponibile 83,73 milioane de lei (aproximativ 18 milioane de euro), la un curs de 4,6520 lei/euro, valabil in luna ianuarie 2018.

"In cadrul prezentului apel de proiecte, cererile de finantare si documentele anexate vor fi introduse si respectiv atasate online cu semnatura electronica in aplicatia electronica MySMIS2014, disponibila la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis, doar in intervalul mentionat mai sus. In cadrul acestui apel, un solicitant poate depune o singura cerere de finantare", se precizeaza in anunt.

Valoarea maxima eligibila aferenta unui proiect este de 18,60 milioane de lei (echivalentul a patru milioane de euro), iar cea minima, de 23.260 lei, respectiv 5.000 de euro.

Durata minima de implementare a proiectului este de o luna.

"Solicitantul de finantare trebuie sa indeplineasca cerintele de conformitate si eligibilitate mentionate in Ghidul Solicitantului aferent masurii. Procedura de evaluare si selectie este afisata pe site-ul www.ampeste.ro si este disponibila la cerere la sediile Centrelor Regionale AMPOPAM. Ghidul Solicitantului a fost aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr.188 din data de 7.06.2017 si este publicat pe site-ul DGP-AMPOPAM, www.ampeste.ro", se arata in anunt.

Potrivit Ghidului de finantare, beneficiarii acestor fonduri nerambursabile sunt intreprinderile si ONG-urile cu activitate economica din domeniul acvaculturii.

Activitatile finantate in cadrul acestei masuri sunt: investitiile noi productive, investitii privind modernizarea fermelor, diversificarea productiei si a speciilor de cultura, diversificarea surselor de venituri si cresterea profitabilitatii fermelor prin dezvoltarea turismului si pescuitului recreativ.

Cuantumul sprijinului financiar nerambursabil acordat in cadrul acestei cereri de finantare este de 50% din valoarea eligibila a proiectului (inclusiv TVA eligibil) pentru microintreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii si ONG-uri cu activitate economica in domeniul acvaculturii sau de 30% din valoarea eligibila a proiectului (inclusiv TVA eligibil) pentru intreprinderile care nu se incadreaza in definitia IMM-urilor si ONG-urilor cu activitate economica in domeniul acvaculturii.

Pentru implementarea proiectului, beneficiarul se va angaja sa asigure o cofinantare in procent de minimum 50%, respectiv minimum 70% (in functie de incadrarea in categoria de IMM) din valoarea eligibila a proiectului.

Pentru derularea proiectului, beneficiarul va asigura cofinantarea investitiei prin mai multe modalitati: aport in natura, aport in numerar constituit de beneficiar, surse de finantare (credit bancar) sau combinatii intre acestea.

Acvacultura reprezinta unul dintre principalii piloni ai programului si este incadrata in Prioritatea Uniunii nr. 2 (PU2) - Stimularea acvaculturii durabile din punctul de vedere al mediului, eficiente din punctul de vedere al utilizarii resurselor, inovatoare, competitive si bazate pe cunoastere.

Obiectivul general pentru acvacultura este de a imbunatati viabilitatea economica a intreprinderilor, de a garanta siguranta si sanatatea alimentara, de a construi avantaje competitive pentru acest sector.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

guvern ministrul muncii salarii presedintele iohannis promisiunea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 22 queries | Mysql time :0.027092 (s)