Au trecut mai bine de trei zile de cand familia lui Iulian, un baietel de opt ani, nu stie nimic despre el. Copilul a disparut sambata seara, in comuna Pecineaga, judetul Constanta, acolo unde a fost vazut ultima oara. Copilul a fost surprins pe camerele de supraveghere amplasate pe casa unui localnic.

Imaginile confirma ca baiatul s-a apropiat de un bazin de colectare a dejectiilor. Salvatorii au apelat la scafandri specializati in scufundari la mare adancime. Mai intai, au scos dintr-un bazin, in care se presupune ca ar fi alunecat copilul, peste 50 de mii de metri cubi de apa cu dejectii. Un mediu toxic, in care scafandrii nu pot cauta foarte mult timp, potrivit Observator.tv.

In zona sunt sase bazine de deversare a dejectiilor, fololsite de proprietarii fermelor din localitate. Doar doua sunt pline.

„Vom continua cu golirea celui de-al doilea bazin pana cand adancimea le va permite scafandrilor privati, sositi si acestia in sprijin, sa intre pentru a se incerca cautarea copilului„, spune Anca Chirita, purtator de cuvant la ISU Dobrogea.

Iulian era crescut de tata si de actuala lui partenera, dupa ce mama a plecat sa munceasca in strainatate.

Vasile Bitica, bunicul copilului este distrus de durere: „Un copil inteligent, il iubeam foarte mult. Ma doare sufletul!”

coral