Oficialii DIICOT au facut precizari, sambata, despre numarul victimelor lui Gheorghe Dinca, dupa ce in media au aparut informatii ”pe surse” ca in urma prelevarii de probe ADN s-ar fi descoperit ramasitele unei a 3-a victime.

Astfel, potrivit unui comunicat, in urma analizelor de laborator s-a constatat ca exista material genetic al unei singure persoane, respectiv Alexandra Macesanu.

”Precizam ca, in urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate pana in prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Macesanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentata stiintific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al parintilor Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicata aseara, 2 august, de catre reprezentanti ai INML, urmand ca astazi sa ne fie transmis si raportul specialistilor continand aceleasi date.” – au anuntat cei de la DIICOT.

Concluzia expertizei nu este o informatie confidentiala in cadrul urmaririi penale, ci este o informatie de interes public, care trebuia comunicata familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de indata si neintarziat anuntata, ”din respect si compasiune fata de suferinta pe care o resimte, avand in vedere si solicitarea acesteia in acelasi sens, respectiv de a nu lua cunostinta din alte surse de informare”, mai spun procurorii.

Gheorghe Dinca a recunoscut, la audieri, ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, in jurul orei 12,00, atunci cand a surprins-o cu telefonul in mana sunand la 112, si ulterior i-a incinerat corpul.

De asemenea, el sustine ca a ucis-o si pe cea de-a doua fata, Luiza Melencu, de 18 ani, insa anchetatorii nu au reusit sa afle de la el unde i-a aruncat corpul.

coral