Rudele femeii infectat cu COVID-19 au făcut scandal pe motiv că refuză internarea. În seara de 14 noiembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare, aproximativ 30 de persoane au dat năvala peste medici, agresându-i verbal și fizic. Polițiștii au fost solicitați să intervină de urgență pentru a aplana situația care risca să degenereze. Foarte puțin a lipsit ca medicii să fie linșați efectiv de către rudele și cunoștințele unei femei infectat cu COVID-19, care a decedat apoi acasă.

Potrivit actualmm.ro, o femeie de 60 de ani din Mogoșești a fost adusă la spital, cu Ambulanța, în stare gravă. În urma testării acesteia, s-a descoperit că femeia era infectată cu virusul SARS-CoV-2. Medicii unității spitalicești au decis să o interneze, având în vedere starea precară de sănătate a femeii. De aici a început, practic, întregul scandal.

Aparținătorii maramureșencei (mai exact fiul și soțul acesteia) au refuzat ca femeia să fie internată

Nu mai puțin de 5 persoane au fost sancționate de către oamenii legii în urma scandalului. De asemenea, după ce s-a semnat o declarație pe propria răspundere, femeia bolnavă a fost transportată acasă, cu o ambulanță. Din nefericire, la scurt timp după ce a ajuns acasă, maramureșeanca în vârstă de 60 de ani a decedat.

O parte a scandalului din UPU a Spitalului Județean a fost filmat. În imagini se poate observa cum cadrele medicale au fost la un pas să fie efectiv linșate de către aparținătorii pacientei din Mogoșești.

 

coral