News Flash:

Aparatură de ultimă generație pentru spitalele clujene care luptă cu COVID-19

17 August 2020
883 Vizualizari | 0 Comentarii
ap ventilatie

Consiliul Județean Cluj a anunțat câștigarea celui de-al doilea proiect pe fonduri europene care are ca scop îmbunătățirea capacității de răspuns a spitalelor clujene la criza provocată de COVID-19.

În valoare totală de 15.340.540,85 de lei, contractul de finanțare a fost semnat de către Președintele Consiliului Județean Cluj.

„Continuăm să mobilizăm și să alocăm toate resursele necesare pentru a îmbunătăți infrastructura medicală și pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Cu siguranță, noile dotări vor sprijini considerabil eforturile medicilor clujeni în ceea ce privește diagnosticarea și tratarea pacienților COVID”, a spus Alin Tișe.

Din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană vor fi decontate nu mai puțin de 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și 358.189 de echipamente de protecție achiziționate de Consiliul Județean din bugetul județului. Ele vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.

Acest proiect european se adaugă unuia similar deja câștigat de Consiliul Județean în luna iulie a.c., când au fost obținuți circa 12,3 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Copii cu alte 258 de echipamente medicale de ultimă generație.

Reamintim în acest context faptul că o parte din aceste aparaturi și echipamente medicale au intrat deja în dotarea spitalelor clujene, celelalte aflându-se în curs de achiziționare. Având în vedere urgența achiziționării acestora, Consiliul Județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestor două proiecte finanțate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aparatura medicala spitale clujene medici covid-19
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035761 (s)