News Flash:

Aparatură medicală modernă de peste un milion de euro pentru Spitalul Județean de Urgență

26 August 2021
919 Vizualizari | 0 Comentarii
aparatura medicala spitalul judetean de urgenta cluj

Spitalul Județean de Urgență din Cluj a fost dotat cu aproape 100 de noi echipamente medicale ultraperformante. Aparatura medicală a fost achiziționată de Consiliul Județean Cluj, în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului unității medicale subordonate Ministerului Sănătății și care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

„Importanța noilor dotări este cu atât mai mare cu cât tehnologia de ultima generație de care acestea beneficiază va sprijini personalul medical în investigarea și tratarea în cele mai bune condiții a pacienților”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Valoarea celor 97 de echipamente este de 7.657.620 de lei, cu TVA inclus. În dotarea instituției spitalicești au intrat, astfel, nouă ecografe cu diferite funcții și pentru diverse investigații, un sistem de videoendoscopie, un videocolonoscop, două videogastroscoape, dintre care unul pediatric, un videoduodenoscop, un electrocauter cu plasma Argon, două pompe de apă pentru sistemul de endoscopie și un aspirator chirurgical.

De asemenea, la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca au mai ajuns o mașină de spălat endoscoape, un adaptor de insuflare CO2 pentru endoscopie digestivă, două aparate radiologice, patru seturi formate din halate de protecție cu plumb, guler și ochelari de radioprotecție și umerașele aferente, precum și 10 echipamente de dictare, transcriere și recunoaștere vocală.

Nu în ultimul rând, spitalul a mai primit și două biomicroscoape cu aplanometru, două autorefractokeratometre, două cutii cu lentile și rame de probă, două optotipuri, un aparat pentru realizarea angiografiei tomografice în coerență optică, un dispozitiv pentru evaluarea funcțiilor vizuale, câte un laser micropulsat și oftalmologic, o cameră pentru verificarea funcțiilor și parametrilor optici, 12 sisteme pentru depozitarea materialelor sanitare, 24 de trolii mobile de diferite dimensiuni și 12 sisteme modulare duble.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

cluj
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042943 (s)