News Flash:

Apare o nouă taxă pentru firme? 1% pentru alimentarea unui fond de locuințe

14 Iulie 2020
602 Vizualizari | 0 Comentarii
bani 1

Un număr de 12 senatori și deputați de la PSD și ALDE au propus o lege în Parlament prin care firmele care au profit brut de cel puțin 1 milion de lei pe an vor fi taxate cu 1% pentru alimentarea unui fond prin care tinerii ar urma să fie susținuți să-și cumpere locuințe.

Propunerea de lege privind înființarea și utilizarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru Tinerii Români” vrea să instituie un sprijin prin care persoanele căsătorite, cu vârste sub  35 de ani, să-și cumpere locuințe în rate.

Tinerii vor beneficia de plata avansului de până la 15% din valoarea locuinței la cumpărarea acesteia, dar nu mai mult de 15.000 de euro. Vor avea prioritate cuplurile de medici, profesori, zootehniști, agronomi, absolvenți de teologie care se mută la sate, precum și cuplurile cu copii, conform propunerii de lege.

Beneficiarii vor returna sumele primite din fond, începând cu anul 6 de la obținerea sprijinului, în 10 ani, în rate egale. Aceste rate, împreună cu ratele de la credit, nu vor depăși o treime din veniturile familiei.

Fondul ar urma să fie administrat de Ministerul Lucrărilor Publice și alimentat dintr-o taxă specială de la firmele din România.

Propunerea de lege a fost depusă la Senat abia săptămâna trecută. Pentru a intra în vigoare, textul legislativ are nevoie să treacă prin comisiile competente ale Senatului, apoi de plen, iar apoi, la fel, la Camera Deputaților. Ulterior, trebuie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0870 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025900 (s)