Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, măsurile care au fost luate până acum pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus au fost juste. Afirmațiile vin în contextul unui curent de opinie apărut în spațiul public, potrivit căruia măsurile luate de autorități sunt inutile sau aspre.

În țară au fost semnalate noi focare, izolate. După câteva zile de scădere a numărului de îmbolnăviri, duminică și luni s-au înregistrat peste 200 de cazuri noi la nivel național.

“Daca apar mai multe focare vă trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Sper să nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum”, a declarat secretarul de stat Horațiu Moldovan la Digi24.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, luni, la 18.283 îmbolnăviri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.630 au fost declarate vindecate și externate. La terapie intensivă sunt internați, în prezent, 177 de pacienți. Până la momentul transmiterii acestei știri, 1.193 de persoane diagnosticate cu Covid-19, pe teritoriul României, au decedat.

coral