Probele scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, au debutat luni, 28 iunie cu proba scrisă la Limba şi literatura română. La nivelul judeţului Cluj au fost organizate 35 de centre de examen.

În total, la această probă scrisă au fost prezenţi 3.901 candidaţi. În schimb, alţi 40 de candidaţi nu s-au prezentat la această probă. În judeţul Cluj, nu s-au înregistrat situaţii care să impună desfăşurarea acestei probe cu subiecte de rezervă, iar un singur elev a fost eliminat pentru fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat.    Marţi, 29 iunie 2021, se va desfăşura proba scrisă obligatorie a profilului – proba E.c), urmată de proba scrisă la alegere a profilului şi a specializării – proba E.d), miercuri, 30 iunie 2021. Joi, 1 iulie 2021, va avea loc proba scrisă la limba şi literatura maternă – proba E.b). pentru candidaţii care au studiat în limba minorităţilor naţionale.  

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie 2021 (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în centrul de examen, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afişate la avizierul centrului de examen. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie 2021.

 

coral