Pentru al șaptelea an consecutiv, Selgros Cash&Carry România, împreună cu Chef Cezar Munteanu, derulează programul „Sănătatea începe din farfurie”, prin care aduce educația gastronomică în școli și urmărește să promoveze obiceiuri de mâncat sănătoase în rândul copiilor.

Pe 2 aprilie, Chef Cezar și prietenii săi se vor afla la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Cluj-Napoca, unde se vor întâlni cu 469 de elevi ai școlii, alături de 20 de cadre didactice. În total, aproximativ 10.000 de elevi din clasa pregătitoare până în clasa a IV-a din toată țara s-au înscris anul acesta în program.

Copiii vor învăța să cunoască alimentele și produsele naturale și să aleagă conștient o dietă mai sănătoasă. Egida programului este „Copiii sănătoși de astăzi sunt adulții sănătoși de mâine”.

Chef Cezar Munteanu va susține, alături de echipa sa, activități educative adaptate înțelegerii copiilor, jocuri sportive ușoare și degustări. Toate activitățile se vor desfășura în sala de sport a școlii deoarece, cum spune și chef Cezar, „o alimentație sănătoasă nu este suficientă dacă nu facem mișcare în fiecare zi”.

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, Senior Lecturer în cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova și Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent în fiecare școală din cele 22 în care proiectul se desfășoară anul acesta, pentru a interacționa direct cu copiii.

La prima etapă a programului „Sănătatea începe din farfurie”, care a început pe 18 martie la București, participă școli din toate orașele ce găzduiesc magazine Selgros în țară și se va încheia pe 24 mai, la Constanța.

A doua etapă a programului se desfășoară sub forma unui concurs între școlile participante. În fiecare an este aleasă o clasă câștigătoare dintre toate cele înscrise în program.

Clasele care doresc să participe la concurs vor organiza și desfășura o activitate care să reflecte promovarea unui stil de viață sănătos.

Premiul oferit constă într-o tabără gratuită, organizată pe durata vacanței de vară. Timp de o săptămână, copiii vor fi cazați într-o pensiune din apropierea Brașovului, unde vor găti alături de chef Cezar Munteanu, vor lua parte la diverse activități sportive și culinare și se vor distra alături de echipa “Sănătatea Începe Din Farfurie”.

coral