News Flash:

Apropiatii democrat-liberalilor il tepuiesc pe Uioreanu

5 Martie 2013
2343 Vizualizari | 0 Comentarii
Horea Uioreanu
Romair Consulting, o societate apropiata de democrat-liberali, a facut un caiet de sarcini gresit pentru inchiderea a cinci depozite neconforme din judetul Cluj. Gheorghe Boeru, proprietarul firmei, este un cunoscut apropriat al democrat-liberalilor, castigand licitatii pe banda rulanta de la acestia. Pe de alta parte, omul de afaceri portocaliu are numeroase firme in insolventa, fapt care ar putea prejudicia din nou constructia gropii ecologice a judetului Cluj. Amintim ca saptamana trecuta s-a semnat un nou act aditional pentru constructia gropii avand in vedere ca firma Confort a intrat in insolventa.

Firma Romair Consulting nu este la prima problema pe care o cauzeaza autoritatilor judetene. Este a doua oara cand intarzie lucrarile la groapa de gunoi. ”Dupa ce ne vom da seama care este prejudiciul cu siguranta vom actiona in instanta sa ne cerem inapoi banii”, a explicat pentru Gazeta de Cluj Mariana Ratiu, directorul executiv al Consiliului Judetean Cluj. Autoritatile ne-au explicat ca de fapt caietul de sarcini intocmit pentru lucrarea de 25,7 milioane de lei nu continea toate materialele necesare, iar constructorii care au participat la licitatie si-au dat seama prin intermediul interpelarilor ca de fapt nu pot face lucrarile la pretul propus in caietul de sarcini. Singura problema este ca daca firma respectiva intra in insolventa lucrarile vor trebui sa fie preluate de un nou operator. Acesta este si cazul firmei Confort, care a intrat in insolventa si constructia noii gropi ecologice va trebui construita de o societate secundara din consortiu, Atzwanger, care nu a mai lucrat cu alte licitatii in spatiul public romanesc.
„Prin semnarea acestui act adiţional s-au deblocat, astfel, lucrarile de construire a CMID, 31 decembrie fiind nu doar termenul de finalizare a construcţiilor propriu-zise, ci şi de punere in funcţiune a utilajelor şi echipamentelor necesare. Am mai stabilit ca in termen de o luna, respectiv pana pe 25 martie, constructorul sa ne prezinte un program de execuţie detaliat, cu planificari calendaristice clare, pe care sa le respecte, in caz contrar fiind pasibil de penalitaţi. Sper ca lucrurile vor fi mai bine de aceasta data, vremea sa ţina cu noi, astfel incat la sfarşitul anului groapa ecologica sa poata sa primeasca deşeurile menajere din judeţ”, a precizat preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu.
Contractul castigat prin licitatie de catre autoritatea judeteana a fost semnat chiar de actualul presedinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, care nu mai poate da vina pe vechea administratie in aceasta cauza. Actul intitulat asistenta tehnica din partea proiectantului pe parcursul derularii executiei lucrarilor pentru proiectul „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj” are o valoare de 403.680 lei, iar contractul este semnat pe 29.11.2012. La aceasta licitatie a participat o singura societatea.

Boeru insolventelor

Romair Consulting este detinuta integral de catre Gheorghe Boeru. Firma a declarat in 2011 o cifra de afaceri de 33,7 milioane de lei, profit de 3,1 milioane de lei si datorii de peste 20 de milioane de lei. Omul de afaceri mai detine numeroase societati: Cedru SA, Yes Consulting, aflata momentan in insolventa, Cedru Consulting, Sanitex SRL, aflata momentan in insolventa, Romair Energy, EOL Energy, Vinul Boerului, dar si numeroase firme fara activitate: Taziert Trans, East European Partner Prod, Comrex, Farmacia Internationala Muntmark, Helvetia Casino, Humnaly Com, Sanitas Prestari Servicii Impex, Turn SRL, Alrem Trade&Engineering, aflata in insolventa.
Peste 60 de contracte a castigat societatea Romair Consulting cu statul din 2007 incoace. Dintre institutiile consultate de catre firma reamintim: Judetul Satu Mare, Ministerul Finantelor Publice, Municipiul Sebes, Primaria Busteni, Consiliul Judetean Dambovita, Primaria Busteni, Famos SA Suceava, Municipiul Bucuresti, Ministerul Economiei si Finantelor, Consiliul Local al comunei Dochi, Apa Nova Bucuresti si lista poate continua...

Teapa si la alte primarii

Ţeapa luata de Primaria Dochia de la Gheorghe Boeru, patronul firmei bucureştene “Romair Consulting” SRL, in asociere cu Mihai Batranu de la firma pietreana “Moldocor” SA, carora li s-a adaugat fosta firma a lui Pinalti “Tehnoutilaj” SA, acum rebotezata “Strong Montaj”, a fost transferata de Tribunalul Neamţ, Secţia Comerciala, nu la Secţia Penala, ci la nonguvernamentala Curte de Arbitraj de la Camera de Comerţ, se arata intr-un articol din Financiarul.
Groapa ecologica a Clujului este un proiect care s-a incurcat de mult prea multe ori ca sa poata fi o poveste cu happy-end, dar lucrurile ar putea avea o intorsatura mult mai grava avand in vedere modul cum s-au cheltuit banii in cadrul acestui proiect...

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

romair consulting democrat-liberali gheorghe boeru licitatii cmid
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2020 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2238 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013132 (s)