Șapte nord-coreeni ar fi fost executați public în Coreea de Nord, după ce au vizionat videoclipuri K-pop, susține o organizație internațională pentru apărarea drepturilor omului.

O informație șocantă survine de la organizația pentru drepturile omului Transitional Justice Working Group, care susține că 27 de oameni au fost executați în Coreea de Nord, în ultimii 10 ani, mulți fiind pedepsiți după ce au vizionat și distribuit „materiale de divertisment” aduse din Coreea de Sud, scrie dailystar.co.uk.

Deținerea de muzică stil K-pop și seriale K-pop este interzisă cu desăvârșire de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, care a lansat o campanie dură împotriva popularității tot mai mari a divertismentului pentru tineri, în țara pe care o conduce.

Comandantul armatei ucrainene, despre un eventual atac din partea Rusiei: ”Suntem pregătiți pentru orice fel de evoluție a situației”

700 de nord-coreeni care au fugit de sub tirania lui Kim au dezvăluit că 6 din 7 execuții au avut loc în Hyesan, între 2012 și 2014.

Orașul se află la granița cu China și reprezintă un loc preferat de contrabandiști, inclusiv al celor care aduc materiale de divertisment în Coreea de Nord.

Rudele condamnaților, martore la execuțiile grotești

Execuțiile au fost publice, de față cu rudele celor uciși, susține organizația. Informațiile sunt covârșitoare: „Intervievații au spus că, în cadrul execuțiilor publice, trei soldați trag nouă gloanțe în corpul condamnatului”.

„Familiile celor uciși sunt forțate să urmărească execuțiile”.

„Chiar și atunci când materia cenușie se scurge din cutia craniană a celui executat, martorii sunt puși să îl privească pe condamnat, acesta reprezentând un mesaj de avertizare”, susțin cei din organizație.

Luna trecută, Radio Free Asia, un post finanțat de guvernul SUA, a susținut că statul nord-coreean a condamnat un bărbat la moarte, după ce a adus ilegal în țară episoade din serialul de succes Squid Game, produs de Netflix.

Chiar dacă a numit divertismentul sud-coreean „un cancer vicios”, Kim Jong-Un a participat la un concert K-pop în Phenian, în 2018, într-un efort de reconciliere între cele două țări.

Ce este K-pop

K-pop (abreviere de la Korean pop sau muzică pop coreeană) e un gen muzical originar in Coreea de Sud , caracterizat de mai multe stiluri muzicale – pop, muzică electronică, hip hop, rock, R&B. În ultimii ani a evoluat într-o mică subcultură între adolescenții și adulții tineri din Asia de Sud-Est și Centrală, concentrată în jurul trupelor și cântăreților genului, conform gandul.info coral