News Flash:

Arhitectul clujean „Construim metrou pentru Florești, nu pentru Cluj”

22 Iunie 2021
1138 Vizualizari | 0 Comentarii
serban tiganas

Cunoscutul arhitect Șerban Țigănaș a vorbit luni într-o emisiune radio despre proiectul metroului de la Cluj, arătându-se sceptic cu privire la realizarea acestuia.

„Încă nu am văzut argumentele științifice care aduc metroul ca fiind o soluție. Metroul este extrem de puternic în orașele ample și cu o oarecare constituție topografică plană. Se știe că metroul este absolut important acolo unde creează o rețea, ori la Cluj este vorba despre o linie. Mi-am pus întrebarea «pe cine duce, unde?». Marile probleme pe care le are Clujul nu sunt pe linia propusă pentru metrou, ci exact perpendicular pe aceasta. Deci facem metrou pentru Florești, nu pentru Cluj”, a explicat arhitectul, luni, la un post de radio local.

În ceea ce privește finalizarea metroului, arhitectul a menționat că ar putea apărea și alte impedimente, odată cu demararea lucrărilor. 

„Mi-e foarte greu să spun dacă se va construi sau nu, însă dacă va începe construcția și avem ghinionul absolut predictibil de a ne întâlni cu arheologia din zona centrală a Clujului, s-ar putea să pățim ce s-a întâmplat în Salonic, unde se construiește un metrou de foarte mulți ani și care s-a ciocnit la fiecare stație de arheologie, finalizându-se cu o criză a metroului într-un oraș mare”, a mai spus Țigănaș.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

arhitect cluj serbat tiganas floresti metrou
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0991 (s) | 22 queries | Mysql time :0.040432 (s)