News Flash:

Armata Română cumpără rachete antiaeriene portabile în valoare de 680 de milioane de euro

30 August 2022
419 Vizualizari | 0 Comentarii
Rachete in valoare de sute de milioane de euro cumparate de armata romana

Ministerul Apărării Naționale (MApN) are în desfășurare o procedură de achiziționare de sisteme de rachete antiaeriene cu bătaie apropiată/rază foarte scurtă de acțiune, portabile (MANPAD). Este vorba de vectori antiaerieni de tipul celor care au băgat deja spaima în piloții ruși care atacă în Ucraina.

Conform documentelor postate pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), licitația MApN are o valoare maximă estimată de 677.298.000 de euro fără TVA. Concret, Armata Română va achiziționa 231 sisteme de rachete antiaeriene destinate structurilor din cadrul Forţelor Terestre, Forţelor Navale, Forţelor Aeriene şi Comandamentului pentru Operaţii Speciale, dar și o serie de echipamente auxiliare.

Este vorba de 87 sisteme pentru antrenament, 19 stații mobile pentru verificări, 23 echipamente auxiliare pentru detectare defecte, 66 seturi de echipamente mentenanță de nivel luptă, 20 seturi de echipamente mentenanță de nivel intermediar, 87 seturi materiale didactice, 1 simulator instruire instituțională, 10 rachete testare operațională, 148 interfețe C2 și 1 set de materiale didactice pentru instruire instituționalizată.

„Se anticipează semnarea a unuia sau a două contracte subsecvente, în funcție de alocațiile bugetare, de posibilitățile furnizorului de livrare (conform ofertei acestuia) și de necesitățile operaționale. CN ROMTEHNICA SA achiziționează în numele și pe seama U.M. 02550 București, conform prevederilor art. 60 din Legea nr. 346/2002”, se arată în anunțul publicat pe SEAP.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0945 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031357 (s)