Pafumurile potrivite pentru sezonul cald sunt în general ușoare și proaspete, fructate și florale. Aromele indicate pentru vară sunt cele de lamâie, grepfruit, bergamotă, rodie, gardenie, iasomie și bujor. Vara, parfumul se evaporă mai rapid, iar puterea acestuia va fi amplificată de căldură, spre deosebire de perioada rece a anului, unde efectul este invers. Iarna, parfumul este păstrat pe piele și haine mai mult timp, datorită aerului rece și este recomandat să folosim parfumuri mai intense.

Parfumul poate să devină semnătura ta personală, de aceea, acesta trebuie ales în funcție de gusturile tale, dar și de anumite criterii cum ar fi anotimpul. De exemplu, există parfumuri damă speciale pentru iarnă sau vară, deoarece acestea au caracteristici și mirosuri diferite.

Primăvara și toamna sunt considerate anotimpuri ”neutre” când putem purta orice parfum dorim, atât timp cât ținem cont de temperatura de afară.

Notele dominante dintr-un parfum

În timp, dacă nu alternezi parfumurile la câteva zile distanță, vei ajunge la senzația că parfumul își pierde din intensitate. Acest lucru este însă un mit, parfumul nu își pierde din intensitate, tu doar te obișnuiești cu parfumul. Astfel, mirosul acestuia va părea mai puțin intens, iar tu nu vei putea să te mai bucuri de parfumul preferat la fel de tare ca la început. Pentru a evita astfel de situații, este recomandat să folosim 2-3 tipuri de parfum prin rotire, la un interval de cel mult câteva zile distanță.

Parfumurile de vară cu arome citrice sau cele cu note florale sunt perfecte pentru zilele călduroase. Aromele mai grele pot fi percepute drept sufocante de cei din jur, ba chiar îți pot provoca ție dureri de cap. Pentru a putea ști dacă un parfum are note florale, trebuie să te uiți la compoziția acestuia și să identifici cele 3 note dominante:

●       Nota de top a unui parfum este mirosul în care vei simți primele arome pe care parfumul le va crea. Aceste arome sunt și cele mai volatile – pot să dureze doar 15 minute până se evaporă, urmând ca parfumul să evolueze ulterior într-o altă notă distinctă.

●       Nota de mijloc încorporează aromele cele mai puternice, de aceea, trebuie să ai grijă ca aceste note să nu fie extrem de puternice sau sufocante, cele citrice sau florale fiind indicate. Aroma va persista în jur de 2-3 ore, timp în care te poți bucura de mirosurile tale preferate.

●       Notele de bază, adică notele finale ale unui parfum, durează în jur de 4-6 ore până la evaporare. Acestea persistă cel mai mult, iar șansele ca prietenii să te recunoască după parfum, se vor face când parfumul va fi în această fază.

Este important să testăm parfumul pe care dorim să-l cumpărăm? Nu neapărat, mai bine este să ai mai multe tipuri de parfum, și să le testezi în funcție de tipul zilei – umedă sau uscată, caldă sau rece, până îți formezi uzanțele potrivite de alegere a celui potrivit momentului.

Cum ne pregătim pentru sezonul cald?

Planificarea vacanței, cumpărăturile pentru o nouă garderobă, loțiunea de plajă, dar și parfumul sunt elemente care nu pot lipsi atunci când îți faci planuri pentru sezonul cald.

Iar dacă tot îți alegi un parfum cu arome citrice, te-ai gândit că gelul de duș pe care îl folosești trebuie să fie în același ton? În mod normal, mirosurile nu trebuie amestecate, fie că vorbim de parfum, deodorant sau de gel de duș.

Un alt sfat important legat de pregatirea purtării unui parfum: porii din piele au tendința să incorporeze mirosurile, de aceea, poți să previi contrasturile nedorite folosind aceeași gamă de cosmetice, alegând produse cât mai asemănătoare cu parfumul tău! coral