Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) a adăugat şase noi simptome pe lista celor care indică infectarea cu noul coronavirus, scrie Insider.

CDC a adăugat şase simptome noi pe lista celor care indică infectarea cu noul coronavirus: frisoane, tremur repetat provocat de frisoane, dureri în gât, pierderea mirosului sau a gustului, dureri de cap şi dureri musculare.

După adăugarea acestora pe lista oficială, numărul total al simptomelor Covid-19 a ajuns la nouă, celelalte trei fiind febra, tuse şi dificultăţi de respiraţie.

Adăugarea de simptome precum durerile de cap, durerile de gât şi frisoanele la lista CDC reflectă modul în care s-a schimbat percepţia oficială asupra bolii. Înainte, aceste simptome erau considerate ca fiind doar „uneori” asociate cu Covid-19 şi mai frecvente pentru boli precum răceala şi gripa.

Simptomele virusului tind să apară între 2 până la 14 zile după expunerea la virus, conform CDC, şi se agravează după 5 şi 10 zile de la apariţia primelor semne, transmite Mediafax.

Articol recomanadat: Cum te tratezi acasă de coronavirus, dacă ai simptome ușoare

coral